Pärnumaal on tänavu liikluses hukkunud kuus inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. septembril hukkus Pärnu linna piiril narkojoobes juhi süül toimunud liiklusõnnetuses kaks jalgratturit.
5. septembril hukkus Pärnu linna piiril narkojoobes juhi süül toimunud liiklusõnnetuses kaks jalgratturit. Foto: Ants Liigus

2009. aasta esimese kaheksa kuuga on Pärnumaal toimunud 82 inimvigastustega liiklusõnnetust, kus vigastusi sai kokku 104 inimest.


28 neist õnnetustest toimus Pärnu linnas ja 54 maakonnas, sh joobes juhtide süül 19 õnnetust. Hukkunuid oli kaheksa kuuga 3 ning kõik nad olid sel hetkel alkoholijoobes. Septembris on tänase seisuga liiklusõnnetustes hukkunud veel kolm inimest, neil joovet tuvastatud ei ole.



Eelmisel aastal oli Pärnumaal esimese kaheksa kuu arvestuses hukkunuid 10 ja 4 neist olid joobes.



Jalakäijad on õnnetustesse sattunud vähem: 2009. aasta 8 kuu jooksul 14 inimest ja 2008. aasta  samal perioodil 17 inimest. Eelmisel aastal hukkus Pärnumaal 7 jalakäijat, nendest üks Pärnu linnas.



„Kui vaadata numbreid, siis suurim muutus on hukkunute arvus, mis on sel aastal oluliselt väiksem kui eelmisel aastal, ning vigastused selle aasta liiklusõnnetustes on olnud kergemad,“ ütles Pärnu politseiosakonna ülemkomissar Mehis Mets.



„Kuid etteruttavalt pean kahetsusega ütlema, et 8 kuuga toimus Pärnus ja Pärnumaal niisama palju hukkunutega liiklusõnnetusi kui septembrikuus 8 päeva jooksul, moodustades kokku 2009. aasta hukkunute arvuks 6. Viiel juhul kuuest oli õnnetuse põhjus alkoholi- või narkootilise aine joove,“ sõnas Mets.



Metsas sõnutsi on liiklusõnnetuse peamisteks põhjusteks kiirus, turvavarustuse eiramine ja joove ning neljandana võib välja tuua juhtide ohtlikud manöövrid.



„Pikka aega on olnud korrakaitsepolitsei prioriteedid eelmainitud tegurite tuvastamine ja nendele tähelepanu juhtimine, kuid ikka ja jälle peame nördimusega nentima, et mingi seltskond inimesi justkui soovib kõike ohtlikku ja ohtlikuna näivat omal nahal järele proovida,“ ütles Mets.



Mets soovitab varuda punktist A punti B liikumiseks aega ja teha seda turvaliselt. „Ärge kiirustage, kasutage turvavarustust ja mitte kunagi ärge minge rooli joobeseisundis. Nii loote ise kõik eeldused selleks, et jõuate tervena sihtkohta,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles