Pärnumaal jäi valimisnimekirjadest välja kaheksa inimest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valimiskomisjonid registreerisid ja kinnitasid 18. oktoobril toimuvate kohalike omavalitsuste valimiseks Pärnu linnas valimisnimekirjadesse kolm inimest vähem, kui esialgu üles anti, maakonnas jäi esialgu üles seatud kandidaatide seast välja viis inimest.


Pärnu valimiskomisjon registreeris ja kinnitas Pärnu linnavolikogusse pürgijateks 314 kandidaati.

Valimiskomisjonile esitati küll 317 inimese nimed, kuid kolme valimiskomisjon ei registreerinud.

Sotsiaaldemokraatide Raivo Poobuse ja Kärt Elleri elukohaks ei ole Pärnu. Jüri Saamel oli nii Ausa Pärnu kui Uue Õiglase Jõu nimekirjas ja kui tal valik langetada paluti, valis ta Ausa Pärnu.

Pärnu maakonnas esitati valimiskomisjonidele esialgu 881 nime. Valitavate  nimekirja kanti viis nime vähem.

Sindi linnas loobus valimisliidu Uuenev Sindi nimekirjas kandideerimast Enda Liivamägi.
Koonga vallas loobus omal soovil volikogusse kandideerimast algselt Keskerakonna nimekirjas olnud Henn Merihein.

Are vallas jäi neljast Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatide nimekirja kantust alles kaks. Liisi Allikas ja Jaanus Kakko loobusid volikogusse kandideerimisest omal soovil.

Tahkuranna vallas oli valimisliidu 11 esitatud nimekirjas esialgu Valdek Holter, ent tema elukoht on Keila linn ja seetõttu ei saa mees Tahkuranna vallavolikogusse kandideerida.

Pärnu linnavolikogusse pääseb 33 saadikut. Pärnu maakonnas on kohalike omavalitsuste volikogudes 7 kuni 17 inimest.

Tänavu on Pärnu maakonnas esimest korda kahe valimisringkonnaga valimised. Vändra ja Kaisma valla liitumise tõttu valitakse ühinenud Vädra valla volikogusse praegusest Vändra  valimisringkonnast 10 inimest, Kaisma valimisringkonnast pääseb volikogusse viis inimest.

Varem on kohalike omavalitsuste valimistel olnud mitu valimisringkonda Pärnu linnas. 1993. aasta valimistel oli Pärnus kolm valimisringkonda.

Pärnumaal kohalike omavalitsuste volikogudesse kandideerijate nimekirjad leiab Pärnu Postimehe valimiste leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles