Takistused Kivimägi meeriks pürgimise teel murenevad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogus läbis täna esimese lugemise eelnõu, mis lubaks riigiametnikel asuda tööle varem nende kontrolli all olnud riigi- või omavalitsustes, seaduse vastuvõtmine võimaldaks Pärnu maavanemal Toomas Kivimägilgi linnapeatoolile pürgida.



Kuigi praegu kehtib piirang, mis ei luba riigiametnikul pärast ametist vabastamist töötada mingi aja jooksul riigiametnikuna mõnes teises riigiametis või omavalitsuses, mille üle ta riigiametnikuna varem järelevalvet teostas, on mitu praegust ja endist maavanemat teatanud soovist saada valimiste järel omavalitsusjuhiks. Pärnus osaleb valimistel Toomas Kivimägi valimisliit, mille linnapeakandidaat on Kivimägi.



Põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Väino Linde on BNSile öelnud, et ei tohi segi ajada avalikku ja erasektorit. "Kui inimene tahab minna teisele töökohale avalikus sektoris, võiks seda lubada, sest meil pole häid ametnikke liiga palju," lisas ta.



Eelnõu algatasid sotsid ja rohelised.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles