Naiskodukaitsjad võistlesid propaganda tegemises

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Ottender, Ly Eisenschmidt, Maie Pitsal ja Raili Rein pärast autasustamist.
Ruth Ottender, Ly Eisenschmidt, Maie Pitsal ja Raili Rein pärast autasustamist. Foto: Naiskodukaitse

Nädalavahetusel võistlesid naiskodukaitsjad Tartus propagandaoskustes ja ajaloo tundmises, milles Pärnumaa ringkond saavutas kolmanda koha.


Pärnakad Ly Eisenschmidt, Ruth Ottender, Maie Pitsal ja Raili Rein olid parimate seas nii orienteerumisrajal, ajaloo tundmises, täpsust nõudvate ülesannete lahendamisel kui nuputamisel. Võidukas oli koduse ülesandena valmistatud plakat, mille eesmärk oli tekitada huvi naiskodukaitse vastu. Plakati kujundas Eve Uustal.



19.-20. septembril kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkekeskuses toimunud propaganda- ja ajaloovõistlusel osales kokku 13 neljaliikmelist naiskodukaitse võistkonda üle Eesti, teavitas Pärnumaa naiskodukaitse esinaine Ly Eisenschmidt.



Pärnumaa naiskodukaitse taasloodi 1992. aastal ja liikmeskonda kuuluvad neiud-naised alates 17 eluaastast. Väljaõppe saanud naised oskavad anda esmaabi, orienteeruda, käsitleda relvi ja kulpi ning kindlasti leiavad uusi ja huvitavaid tutvusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles