Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee leping sai digiallkirjad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ehitajate te.
Pärnu Ehitajate te. Foto: Ants Liigus

Täna allkirjastasid maanteeameti ja Koger&Partnerid ASi ning Läti tee-ehitusfirma SIA Bindersi esindajad Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehitamise lepingu.


Via Baltica 5,6 kilomeetri pikkuse teelõigu ehitus esimese klassi nõuetele vastavaks neljarajaliseks eraldusribaga maanteeks koos Tallinna maantee lõigu renoveerimisega läheb maksma 247,7 miljonit krooni. Töö valmimisaeg on 2011. aasta sügis. 80 protsenti ehituse maksumusest tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, selgitas Allan Kasesalu maanteeameti avalike ja välissuhete osakonnast.



“Praegu on Ehitajate tee kõigil ristmikel liikluskorraldus lahendatud märkidega, kusjuures eriti liiklusohtlik on viiekülgne Raba tänava ristmik, mis paikneb halva nähtavusega kohas. Rekonstrueeritaval teelõigul puuduvad kõnni- ja jalgrattateed,” ütles maanteeameti projektijuht Tõnu Kuusik ümberehituse vajadust kommenteerides.



Kuusiku sõnul pole Ehitajate tee ääres asuvad kortermajad, eramud, kontorihooned ja Pärnu haigla kaitstud liiklusest tingitud müra eest.



Vastavalt lepingule ehitatakse Ehitajate tee Tallinna maantee ristmikust kuni Papiniidu sillani (5322 meetrit) 2+2 sõiduraja ja eraldusribaga maanteeks koos valgusfooriristmike, kergliiklusteede ja jalakäijate tunnelitega.



Samuti rekonstrueeritakse Tallinna maantee mitmerajaline 491meetrine lõik koos Ehitajate tee ristmikuga. Peale 6,3 kilomeetri ulatuses väljaehitatavate nelja meetri laiuste uute kergliiklusteede valmib 2,4 kilomeetri jagu müratõkkeseina ja viis kergliikluse tunnelit.



Savi tänava ja Tammiste tee vahelisel 4,4kilomeetrisel lõigul seatakse pärast ehituse lõppu piirkiiruseks 70 km/h, muudel lõikudel 50 km/h.



Kergliiklusteed on kogu Ehitajate tee ulatuses projekteeritud paremale poole, nende ristumised sõiduteega on 70 km/h alas lahendatud tunnelitega ja 50 km/h alas fooriristmikega. Viimasel juhul on kergliiklejatele nähtud ette eraldi fooritsüklid.



Ehitajate tee ehituse käigus lahendatakse uue, ehitatava Oja tänava pikendusega Pärnu haigla ühendus Ehitajate tee ja Tammiste tee ristmikust.



Kõikidele teedele ehitatakse välja ka tänavavalgustus.



Ehitajate tee rekonstrueerimine on esimene etapp Pärnu ümbersõidu neljalõigulisest väljaehitamisest ja selle lõpptähtaeg on 2011. aasta sügis. Teise lõigu – Läänepoolse ühendustee – ehitus peaks algama novembris ja selle valmimistähtaeg on 2010 september.



Kolmas etapp – Papiniidu silla remont – peaks algama jaanuaris ja lõppema järgmisel sügisel. Neljas etapp – Papiniidu pikenduse ehitus – peaks algama eeloleval kevadel ja lõppema 2010 sügisel.



Täna allkirjastati ehitusleping esimest korda digitaalselt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles