Helme: Järvesalu süüdistus tuleb avalikustada enne valimisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marina Puškar / Postimees

Valimisliit Aus Pärnu leiab, et Pärnu volikogu Reformierakonna juhile ja linnale kuuluva Estonia spaa tegevjuhile Vello Järvesalule esitatud süüdistusmaterjal peaks avalikkusele kättesaadav olema enne valimisi, et aidata linnakodanikel otsust langetada.


"On mõistetav, et politsei ja prokuratuur ei taha pooleli olevaid asju laiema avalikkuse ette tuua enne, kui asi jõuab kohtuni, aga tegelikult on süüdistusmaterjal koos ja praegusel juhul peaks kindlasti tegema erandi," ütleb Ausa Pärnu linnapeakandidaat Martin Helme. "Tegemist on väga olulise küsimusega, mis heidab valgust nii praeguse võimu valitsemiskultuurile kui sellele, kas pärnakate maksuraha on kurjasti kasutatud."



“Estonia juhtum näitab, kui läbipõimunud on Pärnu linnavõim kahtlaste tehingutega,” kirjutab Helme laiali saadetud pressiteates. “Süüdistusmaterjali avalikustamine ei anna valijatele paremat ülevaadet mitte üksnes Estonia juhi Järvesalu tegemistest, vaid aitab anda õiglast hinnangut ka IRList võimu nimel üle jooksnud parteikaaslasele, Pärnu volikogu esimehele Ahti Kõole.



Helme ütlust mööda peab Kõo Estonia nõukogu esimehena teostama järelevalvet sama asutuse juhatuse tegevuse üle ning vaid mõne kuu eest väitis ta, et tal ei ole ühtegi etteheidet Järvesalule. Nüüd, süüdistusega tutvumise järel, teatab aga, et tegelikult on nõukogu olnud Järvesalu tööga juba mõnda aega rahulolematu. “Millest selline meelsusemuutus?” küsib ta.



Kõo roll ei piirdu Helme sõnade järgi sellega. Volikogu esimehena peab ta hoidma silma peal linna vara heaperemehelikul kasutamisel.



“Kui linnale kuuluvas Estonias toimus tegevjuhtkonna poolne sahkerdamine, nagu süüdistatud on, siis on Kõo topelt vastutav – nii Estonia nõukogu juhi kui volikogu esimehena,” on Helme veendunud.



“Tekib küsimus: kas Kõo on pime, kurt ja tagantjärele tark kuritarvituste suhtes selle tõttu, et süüdistatav on Reformierakondlasest parteikaaslane, või on tegemist täieliku ebakompetentsusega, oma tööga mitte hakkama saamisega? Kummalgi juhul ei tohiks Reformierakonda usaldada uuesti võimu juurde,” leiab Helme.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles