Enampakkumisele läheb valdavalt metsamaa

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Head väikemetsaomanikud saavad sertifikaadid.
Head väikemetsaomanikud saavad sertifikaadid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Riigimaa enampakkumisel osalemise avaldusi saab esitada veel paar nädalat, 7. oktoobrini. Pärnumaalt läheb müüki 12 kinnistut, valdavalt metsamaa.


Riigi maa-ameti portaalis on avaliku enampakkumise ootel neli kinnistut Audru, kolm Häädemeeste ja kolm Surju vallast, samuti üks Varbla ning üks Tõstamaa vallas asuv kinnistu, kõigi nende sihtotstarve on maatulundusmaa.



Müüki antud kinnistute keskmine suurus on kümme hektarit ning alghind jääb 29 600 ja 355 700 krooni vahele. Kalleima, Lumisoo kinnistu suurus on 18,72 hektarit ja see asub Tõstamaa vallas Ermistu külas.



“Riik paneb enampakkumisel müüki kinnistud, mis ei ole omanikku leidnud, ei kuulu ostueesõigusega erastamisele ja on siiani reformimata maa,” selgitas Pärnu maavalitsuse maaosakonna juhataja Rein Klaassen.



Klaasseni sõnutsi aitab riigimaa enampakkumine kaasa 1991. aastal alanud maareformi lõpetamisele.



Pärnu maakonnas on reformitud 90 protsenti maast. Reformimata ehk omanikuta maad on enim Pärnu ja Sindi linnas. Klaassen nimetas põhjustena suure hulga tänavaid ja teid, mis on vormistamata ning munitsipaliseerimata.



“Kellel riigimaa avalike enampakkumiste vastu huvi, saab kõige operatiivsemat infot maa-ameti kodulehelt,” mainis Klaassen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles