Endla toob lavale kauni armastusloo

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Sepo Seeman ja Piret Laurimaa kehastavad Pärnu teatri Endla vaimukas ja südantsoojendavasuuslavastuses armastajapaari, kelle katkematu side algab juba lapseeas ja kestab üle 60 aasta.


Homme kell 19 esietendub Endla teatri Küünis Jay D. Hanagani „Esimesed suudlused”, lavastajaks Madis Kalmet.



„Esimesed suudlused“ on ühe armastuse lugu. John ja Mary on alles lapsed, kui nad esimest korda kohtuvad. Sellest hetkest saab alguse tugev side, mis ei katke. Lavastus toob vaatajate ette vaimuka, hella ja südantsoojendava armastusloo, mis algab ühistest mängudest lapseeas, kulgeb läbi teismeliste maailmavalu, kooliaja, abielu, laste kasvatamise ja kestab kustumatult üle 60 aasta. Lavastus laotab vaatajate ette elu väikesed, isiklikud ja käestlibisevad hetked.



Jay D. Hanagan on üles kasvanud USAs New Yorgi osariigis Soduse väikelinnas. Kuuendas klassis tegi Jay esimest korda kaasa koolilavastuses „Tom Sawyer“. See kogemus otsustas tundliku nooruki saatuse. Sellest ajast alates on ta olnud pidevalt teatriga seotud – nii näitleja, lavastaja kui näitekirjanikuna, tegutsedes peamiselt New Yorgis.



Hanagani näidendeid on peale Ameerika Ühendriikide mängitud Kanadas, Suurbritannias ja Hong Kongis. Autor on võitnud mitu draamaauhinda, nimekam neist Samuel Frenchi off-off-Broadway näidendiauhind.



Näidendi on tõlkinud Triin Sinissaar, lavastuse kunstnik on Liina Tepand (külalisena). Mängivad Piret Laurimaa ja Sepo Seeman (pildil). Järgmised etendused tulevad 2., 24. ja 30. oktoobril.



Homme 15 minutit enne esietendust avatakse Endla sammassaalis pidulikult sponsortahvel, millega teater tänab ja tunnustab oma järjepidevat sponsorit, osaühingu Paikre juhatust ja nõukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles