Endlas esietendub "Esimesed suudlused"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatris etendub Jay D. Hanagani näidend "Esimesed suudlused".
Endla teatris etendub Jay D. Hanagani näidend "Esimesed suudlused". Foto: Ants Liigus

Pärnu Endla Küüni saalis jõuab laupäeval lavale ameeriklase Jay D. Hanagani "Esimesed suudlused".


Armastuslugu saab alguse ühisest lapsepõlvest ning kulgeb läbi koolimurede ja teismeliste maailmavalu, abielu ja laste kasvatamise vanuriikka välja, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Piret Laurimaa ja Sepo Seemani kehastatavad Mary ja John on alles lapsed, kui nad esimest korda kohtuvad. Sellest hetkest alguse saav tugev side kestab katkematult kogu nende ülejäänud elu.



Jay Hanagani 2003. aastal kirjutatud näidendit on üle maailma üsna palju mängitud, lavastajad on kasutanud nii üht kui mitut peategelaste paari. Madis Kalmet on andnud näitlejatele põneva väljakutse alustada etendust 11- ja lõpetada 72aastasi kehastades.



Madis Kalmeti hinnangul peaks see lugu eriti hästi sobituma praegusesse aega, kus inimestel on palju muret, vaeva ja kõikvõimalikke probleeme.



"Lihtne siiras armastuse lugu, mis räägib hoolivusest, sallivusest, teineteise hoidmisest ja armastusest, mis jääb kestma. See peaks olema meile hingekosutuseks. Näemegi, kuidas nad on oma elus vastu pidanud ja kuidas nad on suutnud oma armastuse säilitada," selgitas Kalmet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles