Maanteeamet pikendab suurema piirkiiruse kehtivusaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maanteeamet pikendab maanteedel 100 ja 110 km/h piirkiiruse kehtivust oktoobrikuusse, sest ilmaolud võimaldavad teedel kiiremat sõitu.


Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Pain ütles BNSile, et ta tegi ameti peadirektorile Tamur Tsäkkole ettepaneku pikendada suurema piirkiiruse kehtivusaega.



"Tõenäoliselt kirjutab peadirektor käskkirjale alla  tänase päeva jooksul," lausus Pain.



Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse järgi võib Eesti teedel lubatud suurimat kiirust tõsta maist septembrini, kuid maanteeametil on õigus sõltuvalt ilmaoludest seda aega pikendada või lühendada.



Pain märkis, et kuigi ilmateade lubab selleks nädalaks juba öösiti miinuskraade ja lörtsisadu, ei tohiks see maanteedel libedust tekitada. "Teede muldkehad on veel nii soojad, et öiste miinuskraadide pärast ei ole põhjust piirkiirust alandada," lausus Pain.



Maanteeamet jälgib pidevalt Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmaprognoose ning ilmaolude halvenedes korjab amet suuremat piirkiirust lubavad märgid ära. Tavaliselt on maanteeamet alustanud 100 ja 110 km/h sõita lubavate märkide ärakorjamisega oktoobri keskel.



Piirkiiruse tõstmiseks peab tee seisund vastama kindlatele seisundinõuetele, näiteks pikiroobaste sügavus ei tohi ületada 20 millimeetrit ning teelõigul peab olema korralik teekattemärgistus.



Eraldusribaga teel võib tõsta kiirust kuni 110 km/h ning eraldusribata teel kuni 100 km/h.



Tavaliselt võib Eesti teedel sõita kiirusega kuni 90 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles