Linn vähendas parkimismaja rajaja maksekohustust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja.
Parkimismaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kiitis heaks parkimismaja hoonestusõiguse seadmise lepingu muudatuse, mille järgi vähendatakse hoonestajale seatud maksekohustust ja lisatakse ülesanne ehitada välja pooleliolev tänav.


Pärnu linnavara teenistuse juhataja Karin Pärmann ütles Raadio Pärnule, et OÜ Win Marketsi esindaja pöördus linnavalitsuse poole, et vähendada neile seatud servituudi tasu, sest see olevat ebamõistlikult suur. Pärnu Keskuse ja parkimismaja hoonestaja pakkus linnale välja, et tasub osa tänavate ehitustööde kuludest ise, kui linn vähendab servituudi tasu.



Servituudi tasu on seatud Win Marketsile seoses asjaoluga, et parkimismaja ramp on planeeritud avalikule tänavaosale, mis kuulub linnale.



Et linna ja hoonestaja vahel sõlmiti lepingud 2007. aastal, kui ruutmeetri tasu selles piirkonnas oli üle 6000 krooni, on see aluseks reaalservituudi tasule, mis on üle 5,1 miljoni krooni. Käesoleva aasta alguses kehtestas linn aga uued maksumäärad, mis vähendaksid hoonestaja maksekohustusi ligi viis korda.



Linnapoolne kasu lepingu muudatuses on Pärmanni sõnul see, et nüüdsest kohustub hoonestaja oma kuludega ehitama Lai tänav 3 tee osa.



Linn on teedeehituse jaoks eraldanud ligi 5,5 miljonit krooni. Et see summa on juba tasutud, tänase kokkuleppe järgi linnal rohkem investeerimiskohustusi ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles