Kes ei pea endale digiboksi ostma?

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihel.
Jüri Pihel. Foto: Pärnu Postimees

Päevast päeva pommitatakse televaatajaid hoiatusega, et kohe-kohe kaob telepilt, kui ruttu digiboksi ei osta. Elektroonikamüüjad saadavad aga kliendid pärast põgusat vestlust tagasi, kuna tegelikult neil polegi tarvis digiboksi osta.


Nii uurisimegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures tegutseva digilevi komisjoni esimehe Jüri Piheli käest, kes ei pea endale digiboksi ostma.



“Kõik need kodud, mis juba on sõlminud telepildi saamiseks lepingu mõne teenusepakkujaga, näiteks Starman, Elion ja STV, ei pea enam digiboksi muretsema,” selgitas Pihel. “Need aga, kes praegu näevad oma antenniga vaid kolme kohalikku kanalit: ETVd, Kanal 2, TV3, peavad antenni ja teleri vahele ostma või rentima digiboksi.”



Eesti kanalite vaatamiseks digilevis ei pea lepingut sõlmima, piisab digiboksist ja kuus kanalit on tasuta käes.



“Enamik uutest müügilolevatest teleritest suudab tavalisest antennist digisignaali võtta vastu ilma boksita, see on neile juba sisse ehitatud,” ütles Pihel. “Kui uue teleri muretsemine on plaanis, tasub osta selline, mis on saanud Eesti digilevi märgi, sest sellega tulevad kohalikud kanalid antenni kaudu tasuta kätte ja tarbija ei märka analoogleviga muud vahet, kui et kanaleid on rohkem, kvaliteet parem ja lisavõimalusi on juurde tulnud.”



Kui inimene tahab peale kohalike vaadata muid kanaleid, on mõistlik sõlmida endale sobiva operaatoriga tasulise teenuse kasutamise leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles