Kohus karistas Tammekivi tingimisi vangistusega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi.
Enno Tammekivi. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas endist Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse juhatajat Enno Tammekivi kolmeaastase tingimisi vangistusega, mis pööratakse täitmisele siis, kui ta kolme aasta jooksul sooritab uue tahtliku kuriteo.


Tammekivilt konfiskeeritakse 604 695 krooni kriminaaltulu, mille ta sai varana kuuel korral pistist võttes. Tõenäoliselt tähendab see Tammekivi Reiu külas asuva kinnistu müümist, mis on arestitud kriminaaltulu sissenõudmiseks.



Riigihangete lihtmenetlusi korraldades valis Tammekivi aastatel 2006-2007 välja ettevõtted, millele hinnaküsitlused saata. Linnalt tööd saanud peamiselt tee-ehitusega seotud ettevõtete esindajad muretsesid Tammekivile vastutasuks ehitusmaterjale ja sanitaarseadmeid.



Pistist andsid kolm firmat ja nende töötajad. Kahe firma ja tema töötajate tegevuse uurimine lõpetati mais ja neile määrati rahalised karistused, Teede Tehnokeskus koos oma töötajatega jõudis kohtusse.



Septembri keskel otsustas Pärnu maakohus lõpetada pistiseandmises süüdistatavate AS Teede Tehnokeskuse töötajate üle kohtupidamise, määrates neile rahalised kohustused. Teede Tehnokeskuse osakonnajuhataja Jüri Kivi ja ettevõtte juhatuse liige Valev Kuusemäe peavad kumbki riigituludesse maksma 60 000, endine juhatuse liige Hillar Varik 40 000 krooni. Teede Tehnokeskusel juriidilise isikuna tuleb riigile tasuda 290 000 krooni. Rahalisele kohustusele lisanduvad menetluskulud.



Enno Tammekivi taotles samuti kohtuasja otstarbekuse kaalutlusel lõpetamist, kuid sellega polnud prokurör päri. Küll aga oli ta nõus Tammekivi kaitsja taotlusega kokkuleppemenetluse suhtes.



Täna hommikul, neli minutit enne kohtuistungi algust alustasidki Tammekivi kaitsja Rünno Roosmaa ja prokurör Elle Keeman läbirääkimisi. Läbirääkimiste sisu jääb võõraste ees saladusse.



“Tammekivi puhul oli tegemist avaliku võimu teostamisega ja avaliku võimu suhtes peab olema usaldus. Linnaametnik ja pistisevõtmine, siin ei saa kuidagi aktsepteerida menetluse lõpetamist avaliku menetlushuvi puudumise tõttu,” selgitas Keeman septembri keskel kaalutlusi, millest ta karistuse taotlemisel lähtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles