Järjekordne akude vedaja sai trahvi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusakoski võttis ebaseaduslikult hangitud vanad akud hoiule.
Kuusakoski võttis ebaseaduslikult hangitud vanad akud hoiule. Foto: Ants Liigus

Keskkonnainspektsioon määras möödunud nädalal Pärnus vanade akude vedamisega vahele jäänud isikule 6000 krooni trahvi.


Politsei pidas möödunud laupäeval Pärnus kinni Läti numbrimärkidega kaubiku, milles oli 75 vana akut. Autos viibinud meestel, Eesti ja Läti kodanikul, ei olnud akude saamise ega käitlemise õiguse kohta mingeid dokumente ette näidata. Et ühel mehel puudusid ka isikut tõendavad dokumendid, paigutati mõlemad kuni asjaolude selgitamiseni arestimajja.  



Politsei kohale kutsutud keskkonnainspektsiooni inspektorid alustasid akude ebaseadusliku käitlemisega seoses väärteomenetluse. Ühele asjaosalisele määrati 6000 krooni suurune trahv, teise suhtes alustatud menetlus on praegu veel pooleli, teavitas keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.



Vedajad jäid ebaseaduslikult hangitud akudest ilma, need anti aktsiaseltsi Kuusakoski vastutavale hoiule.



Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektori-nõuniku Dora Kuke sõnul ei nähta vanade akude loata kokkuostmises ja ühest riigist teise vedamises tihtipeale probleemi. “Ometi on vanade akude puhul tegemist ohtlike jäätmetega, mille keskkonda sattumist tuleb vältida ja mille käitlemine on seadusega reguleeritud,” märkis Kukk.



“Vanade akude ebaseaduslik kokkuostja või vedaja ei vastuta sisuliselt millegi eest. Akude vastuvõtmisest ja üleandmisest ei jää ühtegi dokumenti ning need võivad üsna kergesti loodusesse sattuda,” selgitas Kukk.



Seda, et meil on elektroonikaromude, vanade rehvide ja muude jäätmete käitlemisega probleeme, näitavad ikka ja jälle metsa alla või mujale loodusesse tekkivad jäätmehunnikud.



Vanad akud loetakse jäätmeteks alates sellest, kui akude valdaja on nende kasutamisest loobunud või soovib seda teha.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles