Tootsi Turbal oli kehv suvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freesturba koguja Lavassaare turbaväljal.
Freesturba koguja Lavassaare turbaväljal. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eesti turbatootjatele oli selle aasta suvi kehv, aktsiaseltsil Tootsi Turvas on aastasest tootmisplaanist täidetud pisut üle poole.


Eesti turbaliidu tegevdirektor Erki Niitlaan rääkis, et tänavune hooaeg oli turbatootjatele kasin: selle aasta tootmismahust on täidetud keskmiselt 70 protsendi kandis.



"Et eelmine aasta ei olnud soodne, on olukord muidugi paljude ettevõtete jaoks keeruline," lausus Niitlaan.



Niitlaane sõnul toimub kuu aja pärast liidu üldkoosolek ja selleks ajaks on kogutud täpsem statistika.



Tootsi Turba juhatuse esimees Matti Puuronen ütles, et aastasest tootmisplaanist on firmal täidetud 60 protsenti. Tema sõnul oleks ettevõte võinud koguda rohkem turvast, et suvel sadas nii palju vihma, polnud see võimalik.



Puuronen märkis, et oli üsna kehv hooaeg, kuid ettevõte saab hakkama. "Järgmisel aastal on meil pisut suuremad plaanid ja loodame, et saame koguda veidi rohkem," lausus ta.



Tootsi Turba pakitud turvaste juht Raoul Johanson rääkis, et vähenevad turba töötlemismahud ja firma pidi ühe töötlemistsehhi sulgema.



Johansoni sõnutsi on samuti vähenenud turba müügimahud ja üldjoontes on seis halb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles