Rahnelite aed on igal aastaajal eri moega

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paekiviga ääristatud ja tõstetud peenraid katab puukooremultš, et umbrohi võimust ei võtaks.
Paekiviga ääristatud ja tõstetud peenraid katab puukooremultš, et umbrohi võimust ei võtaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aisa 19 omanikud Urmas ja Heldi Rahnel said konkursi "Kodu kauniks" žüriilt kiita aiakujunduses kasutatud materjalide ja värvide sobivuse eest elamuga.


Moodsat kollastes toonides maja ümbritseb igal aastaajal värvirõõmu pakkuv aed. Aiakujundus koos teostusega on firmalt Green-style ja valminud alles eelmisel suvel. "Varem oli siin vaid lage plats ja mõni vana haige õunapuu," meenutas Heldi Rahnel. "Aiakujundust tellides soovisin, et edaspidine hooldus ei käiks üle jõu. Krunt on 1200 ruutmeetrit suur ja ega siin kõike filigraanselt korras pidada jõua."



Spetsialistid said aia valmis pea nädalaga ja tänavu suvel võis pererahvas juba täisjõus rohelust imetleda. Perenaine arvas, et majaga oleks ehk sobinud midagi minimalistlikumat ja lihtsamat, aga ainult rohelised vormid tundusid igavad. Okaspuid ei soovinud aeda metsamehest peremees: mets olevat kuuski-mände niigi täis. Nii sai Rahnelite aed värvirõõmsa näo, mis igal aastaajal on eri moega.



Kevadel valitseb peenardel perenaise lemmikute - tulpide ja nartsisside vikerkaar.  Järgmisena puhkevad õide kollased pojengid, kukeharjad, astilbed, päevaliiliad, hostad ja väga kaua õitsevad ast-rantiad ehk tähtputked. Sügisel on järg päevakübarate käes. Pisikeses kasvuhoones tunnevad end hästi tomatid ja füüsalid. Aia uhkuseks on mitukümmend kollaseõielist roosi, mis suvel pikalt silmailu pakuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles