Kohus algatas Elmar Lepa pankrotimenetluse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp.
Elmar Lepp. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus otsustas algatada Eesti ühe esimese eraettevõtja Elmar Lepa pankrotimenetluse ja määras ajutiseks pankrotihalduriks Reet Relviku.


Rakveres elav Relvik peab 3. detsembriks kohtule esitama aruande Lepa varade, kohustuste ja maksejõuetuse tekkimise põhjuste kohta.

Lepa pankroti väljakuulutamist soovib Swedbank, kes nõuab Lepalt kaht miljonit krooni. Selle summa ulatuses on Lepp käendanud endale, abikaasa Virve Lepale ja poeg Tanel Lepale kuuluva OÜ Lepa Kaubakeskuse Swedbankist võetud 41 miljoni krooni suurusi laene. Nüüd on kaubakeskus pankrotis.

Septembri alguses toimunud kohtuistungil selgus, et Lepal on muidki võlgnevusi peale Swedbanki käenduse. Milliseid ja kui suures summas, keeldub Lepp ütlemast.

Elmar Lepp avas 1986. aastal Pärnu rannas videosalongi, millest sai Eesti ja kogu toonase NSV Liidu üks esimesi eraettevõtteid. Hiljem on Lepp rajanud omanimelise kaubakeskuse, mille laiendamine ta lõpuks pankroti algatamiseni viis.

Reformierakondlane Lepp on olnud mitmel korral Pärnu linnavolikogu liige. Praegu teda enam volikogusse ei valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles