Töökohtade loomiseks saab taotleda 200 miljonit krooni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme avaneb taotlusvoor, mis toetab tegevusi tööturule naasmiseks või töötuse vältimiseks.


Toetust saavad taotleda nii riigiasutused, kohalikud omavalitused, ettevõtjad kui MTÜd ja sihtasutused. Kokku eraldatakse toetusi kuni 200 miljonit krooni ulatuses.



Sotsiaalminister Hanno Pevkur ootab taotlusvoorust aktiivset osavõttu. „Ellu on viidud või on töös mitu olulist projekti, mis on saanud toetust esimesest taotlusvoorust. Juba antud toetused on loonud uusi töökohti. Olgu siinkohal näitena mainitud kas või telesaate „Tööotsija” abil tööd saanud inimesed,” ütles minister. „Ootame ka seekord hästi läbimõeldud ideid, kuidas töötust leevendada ning töökohti juurde tekitada.”



Võrreldes esimese taotlusvooruga, on suurenenud stipendiumid ja näiteks muudetud sõidutoetuse taotlemise tingimusi. Uute sihtgruppidena, kelle tegevusteks toetust saab taotleda, on lisatud lühiajalised töötud ja mittetöötavad Eestisse naasnud ning sisserännanud inimesed.



Euroopa Liidu sotsiaalfondist (ESF) rahastatava meetme „Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine” taotlusvoor avaneb teist korda.



Esimene taotlusvoor kestis eelmise aasta lõpust tänavu jaanuarini. Siis esitati 119 taotlust kogumaksumusega 638 miljonit krooni.



Taotlusi saab esitada kuni 30. novembrini. Taotlused esitatakse Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutusele Innove. Lisainfo ning taotlusdokumentatsioon avaldatakse SA Innove koduleheküljel www.innove.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles