Loomade elu eest vastutavad inimesed

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljajalgse sõbra heaolu sõltub eeskätt hoolivast peremehest.
Neljajalgse sõbra heaolu sõltub eeskätt hoolivast peremehest. Foto: Ants Liigus

Kuigi loomapidamiskultuur on muutunud Eestis paremuse poole, jõuavad vahel siiski avalikkuse ette juhtumid, kus loomade suhtes on käitutud eriti julmal viisil. Hättasattunud looma märgates ei peaks kõhklema abi otsimisega, sest loom ise ennast aidata ei saa.

Kõige rohkem tekitavad vastukaja otsese väärkohtlemisega seotud pahateod, nagu happega üle valatud kass, põlema pandud kajakapoeg või vigaseks tulistatud koer. Tähele tasuks panna aga neidki juhtumeid, kus looma elu otseselt ohus pole, kuid loom kannatab silmanähtavalt halbade pidamistingimuste või hoolimatu kohtlemise tagajärjel.

Looma abistamise ja loomapidamistingimuste kontrollimisega tegeleb Eestis mitu organisatsiooni: Eesti loomakaitseselts, veterinaar- ja toiduamet, loomade varjupaigad, keskkonnainspektsioon ja osa juhtudel politsei. Kellele teatada, kui midagi taunimisväärset märgatakse? Millal on mõistlik ise hättasattunud loomale appi minna?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles