Tahkurannas jääb vallavanem ametisse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi konkursiga Tahkuranna vallavanemaks valitud Karel Tölp jätkab sel kohal veel neli aastat kuni vallavolikogu järgmiste valimisteni.
Paar aastat tagasi konkursiga Tahkuranna vallavanemaks valitud Karel Tölp jätkab sel kohal veel neli aastat kuni vallavolikogu järgmiste valimisteni. Foto: Urmas Luik

Tahkuranna vallas jääb valitsema valimisliit Koostöö, volikogu juhib edasi Kalmer Metsaoru ja vallavanemana jätkab Karel Tölp. Selleks, et vajalik ülekaal volikogus saavutada, lõi Koostöö käed valimisliiduga Külatee ja Keskerakonnaga.


Kaalukeeleks, kes Tahkuranna vallas ohjad haarab, kujunes valimisliit Külatee, mida enda poole võita püüdsid mõlemad leerid. Külatee ise sai 13 kohaga vallavolikogus vaid kaks kohta. Seetõttu täidab vallavolikogu aseesimehe koha Alo Sinimäe Külateest. Opositsiooni jäid valimisliidud 11 ja Tahkuranna, mõlemas nimekirjas pääsesid teiste seas volikokku Tahkuranna kunagised vallavanemad Sirje Jõgiste ja Eeri Tammik.



Tammik nentis, et enne valimisi Külatee Koostööga nii rahul polnud.



Sinimäe tunnistas, et Külateel tuli valida kahe kardinaalselt erineva poole vahel, mida omavahel lepitada ei õnnestunud, seetõttu sai otsustamisel võtmesõnaks stabiilsus. "Rahulolematu võib ju olla ühe või teisega, kuid tegelikult on stabiilsus omaette väärtus, millest saab alles siis aru, kui sellest ilma oled jäänud," möönis ta.



Otsustas seegi, et Koostöö oli valmis leppima Külatee seatud tingimustega, mille kohaselt volikogude komisjonide töö tuleb ümber korraldada ja avada need kõigile, et opositsioongi oleks teemadega kursis. Välja tuleb vahetada vallavalitsuse liige ja "teerulli" võtmed jäävad Külatee kätte, mis volikogus jääks tasakaalustajaks.



"See tähendab, et kõik riiukohad tuleb enne kõigi jaoks selgeks arutada, alles siis saavad need volikogusse minna. See maandab isiklike ärihuvide riski, sest Külatee inimestel ärihuvid puuduvad," rääkis Sinimäe. Nii on juba mõne komisjoni esimehe kohta pakutud opositsioonile. Vallavalitsuse liikme Urmas Oru asemele tuleb inimene Külateest, sellele kohale on kaks kandidaati.



Metsaoru lausus, et külavahel pole koalitsiooni ega opositsiooni, vaid on tuttavad, töökaaslased ja sugulased ning Külatee ja Koostöö on varemgi volikogus vaidlustele vaatamata sama asja ajanud. Valla elu edendatakse arengukava järgi. Paari aasta eest konkursiga vallavanemaks valitud Karel Tölpi näeb Metsaoru selles ametis jätkamas veel neli aastat.



"Kuid siis tahaks küll välja vahetada, sest värsket verd on vaja, ei midagi isiklikku," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles