Tootsi lubab ettevõtjatele ülisoodsaid tingimusi

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi.
Tootsi. Foto: Ants Liigus

Tootsi valla juhtimises võivad hakata puhuma uued tuuled. Pikalt Keskerakonna juhtida olnud vallas moodustati valimiste eel uus valimisliit Kodukant Tootsi, mis kuulutas muutuste vajalikkust. Vallarahva häälte toel võtsid valimisliidu nimekirjas kandideerinud inimesed volikogu seitsmest kohast neli ning valimisliidu esikõneleja, senine volikogu esimees ja kohaliku kommunaalameti juht Kalev Kaljuste kogus pea kolmandiku kõigist Tootsis antud häältest.


Vallavolikogu uue koosseisu esimesel istungi valiti vallavolikogu esimeheks Kodukant Tootsi nimekirjast Lev Suni ja aseesimeheks Priit Erm.



Vallavanemat hakkab Tootsi volikogu valima tuleva nädala neljapäeval. Valimisliidu kandidaat sellele kohale on Kaljuste.



Keskerakonna nimekirjas volikokku pääsenud kauaaegne Tootsi vallavanem Kaljo Ahman ütles eile, et veel pole paika pandud, kas Keskerakond üldse oma kandidaadi vallavanema valimistel üles seab. "Ja rohkem ma enne volikogu istungit sel teemal rääkida ei tahakski," sõnas ta.



Kaljuste hoidus eile oma võimalikku vallavanemaks saamist kommenteerimast. "Ma tõesti ei taha enne istungit sel teemal peatuda, eks järgmisel nädalal näe," lausus ta. "Rõhutaks hoopis seda, et kindlasti kavatseme oma programmi ellu viia."



Tootsi volikogus enamuse saanud Kodukant Tootsi programmis on esikohale seatud lapsed. Nii lubatakse korrastada ja täiustada laste mänguväljakuid, toetada vastsündinuid ja maksta ranitsatoetust.



Samuti lubatakse renoveerida ja taaskäivitada Tootsi hooldekodu, jätkuvalt maksta valla poolt 1000kroonist matusetoetust. Toetamaks töökohtade loomist, lubab valimisliit kohapealset ettevõtlust toetada ja ülisoodsaid tegutsemistingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles