Juhtkiri: Kerkiv Kihnu, langev Pärnu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aasta eest, kui avalikustati tookordne kohalike omavalitsuste võimekuse pingerida, ütles üks selle koostaja, Geomedia juhatuse esimees Rivo Noorkõiv Pärnu Postimehele antud kommentaaris, et “Pärnumaal tuleks anda vunki suuremale innovatsioonivõimekusele ja liikumisele väärtuslikumatele töökohtadele. Siin on oluline väljuda tavapiirides mõtlemisest ja kaasata maakonna arengusse kõik need, kes seda tahavad, sõltumata sellest, kus nad elavad”.

Nüüd, kui Geomedial valmis uus võimekuse tabel, milles Pärnumaa linnad ja vallad, kui Kihnu välja arvata, millegi eriti positiivsega silma ei paista, on paras hetk retooriliselt küsida, kas Noorkõivu igati asise soovituse kohaselt on Pärnumaal tegutsetud.

Ajavahemikuga 2005–2008 võrreldes on Pärnu linn aastail 2009–2012 langenud üldtabelis ja jäänud esikümnest välja päris mitmes kitsamas valdkonnas. Pärnu linna ei leia enam näiteks kohalike omavalitsuste teenuseid ja kohalikku majandust hindava tabeli esikümnest. Kohaliku majanduse osas on ülevaate koostajail Pärnu kohta öelda seda, et järgupunkte on vähendanud töökoha keskmise väärtuse liiga aeglane kasv. Võimekuse koondtabelis on Pärnu linn nüüd 23. kohal nii aastate 2009–2012 kui ainult eelmise aasta arvestuses. Kunagine koht esikümnes on järjest kaugemaks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles