Kahe tapja süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tapmise eest tänavu kevadel Pärnu maakohtu otsusega pika vangistuse saanud mehe ja naise süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse, sest riigikohtu loakogu ei andnud nende kassatsioonkaebustele menetlusluba.


Pärnu maakohus karistas 22aastast Aleftina Kuprinat mullu 20. märtsil tapmise eest kaheksa-aastase vangistusega ning tema kuriteokaaslast, 44aastast Sergei Taljaronokit tapmise ja röövimise eest niisama pika karistusega. Ringkonnakohus jättis süüdimõistmise muutmata.



Kuprina ja Taljaronok polnud kohtute otsustega päri ja esitasid kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mis ei saanud aga neljapäeval menetlusluba. Seega jäävad kurjategijatele mõistetud pikad vangistused jõusse.



Süüdistuse järgi panid Kuprina ja Taljaronok võika kuriteo toime mullu 15. mai hilisõhtul, kui sisenesid Pärnus oma tuttava elukohta ning asusid joobes olekus voodis lamanud meest peksma.



Mõne aja möödudes tirisid kurjategijad oimetu ohvri põrandale, panid ta istuvasse asendisse, tõmbasid tal püksid jalast ning Kuprina asus noaga vigastama mehe suguelundeid. Seejärel keerasid ründajad ohvri kõhuli ning Kuprina jätkas kannatanu seksuaalset ahistamist võõrkehadega. Üliraskeid vigastusi saanud ohver suri kuriteopaigal.



Politsei jõudis pärast surnukeha avastamist kiiresti kurjategijateni ja juba neli päeva pärast kuritööd peeti nad kinni. Kuprina väitis kohtueelsel uurimisel, et ohver oli teda eelnevalt vägistanud ja tapmisega lõppenud päeval läks ta tema juurde olukorda klaarima.



Naine eitas , et oli ohvri suguelundeid vigastanud ning muul poel teda pilastanud, samuti kinnitas ta, et ei tapnud meest. Ka Taljaronik võttis eeluurimisel ja hiljem kohtus omaks vaid ohvri peksmise, tapmist aga eitas.



Eeluurimisel selgus, et Taljaronok oli varem sooritanud röövi. Nimelt tungis ta 2007. aasta 27. juunil Pärnus Ehitajate teel asuva taarapunkti taga kallale ühele mehele, peksis teda ja röövis 60 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles