Politsei hoiatab välismaal tööd pakkuvate kelmide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ida prefektuuri andmetel on taas asunud tegutsema välismaal tasuvat tööd pakkuvad kelmid, mistõttu soovitab politsei töökuulutustele reageerimisel olla äärmiselt ettevaatlik.


Novembri alguses pöördus politseisse inimene, kes andis teada, et helistas kuulutustelehe Kuldne Börs veebiversioonis oleva kuulutuse peale, kus pakuti tööd Rootsis. Telefonikõnele vastanud mees palus saata mobiilsõnumiga isikuandmed, kuhu ja kellele leping saata.



Posti teel saadetud lepingus märkis tööpakkuja põhipalgaks 35 000 - 45 000 krooni kuus ja töökohaks ehitusobjekti. Lepingus seisab, et enne selle allkirjastamist kohustub töötaja etteantud kuupäevaks tasuma 2200 krooni, mis sisaldab lepingutasu, sõidukulusid ja vahendustasu, misjärel toimub lepingu allkirjastamine Tallinnas asuvas raamatukogus.



Tööandjaks oli märgitud OÜ Tomco Green. Ettevõtte aadressiks oli märgitud vaid Villardi 22, linna nimi puudus. Politseile teadaolevalt sellist firmat tegelikult ei eksisteeri.



Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse komissari Ülle Nõmme sõnul pole kirjeldatud skeemiga seonduvalt keegi veel politseisse kannatanuna pöördunud, küll aga on peale eelpool märgitud juhtumi tulnud politseile veel teateid kahtlase töökuulutuse kohta.



"See on väga hea, et paljud inimesed on teadlikud võimalikest petuskeemidest ja muretsevad teiste võimalike ohvrite pärast ning annavad sellest teada politseile," ütles Nõmm.



Politsei palub inimestel olla väga tähelepanelik ning rõhutab, et mis tahes tehingutes või lepingute sõlmimistel peab alati eelnevalt läbi lugema lepingutingimused. Politsei soovitab ettenägelikult teha firma või selle esindaja kohta taustauuring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles