Mart Viisitamm: Sport saab oma raha kätte

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus
Pärnu linnapea Mart Viisitamm, tulude alalaekumisest tingitult oli spordil veel mõni päev tagasi saamata oktoobrikuu raha ja prognoositi, et raske on enne 2010. aasta jaanuari oodata ka novembri ja detsembri toetusi. Kas kinnitate seda?

Oktoobri toetused kantakse kahes-kolmes osas üle novembri jooksul, osa ülekandeist tehti juba neljapäeval. Teeme kõik selleks, et novembri toetused kantaks üle detsembri esimeses pooles ja detsembri toetused enne aasta lõppu. Tagavara- ehk must stsenaarium on, et 2009. aasta viimased toetused makstakse 2010. aasta jaanuaris.



Kas peate õiglaseks, et linna palgal olevad inimesed, sealhulgas linnajuhid ei loobu raskel ajal millestki ja linnaasutusi finantseeritakse endiselt, aga suuri eluvaldkondi jäetakse kuivale? Kas olete arutanud ka solidaarse kannatamise võimalusi?


Spordiklubid ja eraspordikoolid saavad vastavalt sporditegevuse toetamise korrale toetust treenerite tasustamiseks, spordibaaside halduskulude katmiseks ja õppesportlikuks tegevuseks. Toetuse eraldamist, allasutuse finantseerimist ja palga maksmist linnavalitsuse töötajale ei saa ühtmoodi käsitleda. Hetkel ei näe me “solidaarse kannatamise” võimalusi.



Kuidas soovitate Pärnu spordiklubidel, eraspordikoolidel, nii noortel kui täiskasvanud sportlastel raskes seisus toimida? Treeneritel on pered toita, laenud ja liisingud maksta, võimalikud sponsorid on ise raskustes, pered pole võimelised laste trennis käimise eest rohkem maksma …


Soovitan kõigil kulusid minimeerida ja efektiivsemalt töötada. Treeneritele peaks abikäe ulatama eelkõige organisatsioon, kus nad palgal. Kui see ei suuda aidata, tuleb pöörduda linna spordinõuniku poole.



Pärnu linnavalitsus on püüdnud sporditegevuse toetamisel anda maksimumi. Me pole nagu Tallinn ja mitu teist omavalitsust võtnud tänavu vastu otsust vähendada spordiklubidele ja -koolidele planeeritud toetusi. Pärnu on ka tänavu praktiliselt olematust reservfondist premeerinud edukaid sportlasi. Raskele majanduslikule olukorrale vaatamata ehitasime korraliku spordihalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles