Raekülas toimub hea kodaniku nädal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Alates eelolevast laupäevast tähistatakse Raekülas hea kodaniku nädalat, mille olulisemaks sündmuseks on neljapäevane kodanikupäev. Programmi raames toimub ettevõtmisi nii Raeküla Vanakooli keskuses, lasteaias kui gümnaasiumis.


Nädalale antakse avapauk laupäeval kell 12, kui Vanakooli keskuses toimub perepäev “Marditrall”. Osalejatel on võimalus meisterdada endale taaskasutuskunsti töötubades trallimaske ja muid aksessuaare, et hiljem neis karnevalil trallida.



Nädal, mis käivitub suure mardi- ja kadritralliga, lõpetatakse seitse päeva hiljem ehk laupäeval, 28. novembril kell 15 esimese advendikontserdiga, kus astuvad üles pereansamblid ja külla tuleb mitu päkapikku, kelle vahendusel võib jõuluvanale kingisoove edastada. Musikaalseid peresid kutsutakse osalema pereansamblite võistulaulmises.



Muude ettevõtmistena toimuvad taaskasutuskunsti töötoad ja rahvalike mängude õpitoad Raeküla lasteaias, kus esimestel on juhendajaks Vanakooli koolituskeskuse ringide juhendajad ja teiste raames mängivad mudilastega gümnaasiumi abituriendid.



Peale selle peavad lasteaia mudilased ja folklooriansambli Kaasike memmed maha ühise rahvakultuuripäeva.



Hea kodaniku nädala korraldavad Raeküla Vanakooli keskus, Raeküla lasteaed ja Raeküla gümnaasium.



Täpsemat informatsiooni leiab Raeküla Vanakooli keskuse

koduleheküljelt

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles