Viiking sai karistada tehingute mitteteatamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Viiking Pärnus.
Hotell Viiking Pärnus. Foto: Ants Liigus

Finantsinspektsioon karistas väärteo korras rahatrahviga taastusravikeskust Viiking väärtpaberitehingutest teavitamata jätmise eest.


Viikingi kõrval said samal põhjusel trahvi Infortar, Vicron Investment Group, HHL Rühm, Tekal ja Veiko Taevere.



Finantsinspektsiooni teatel oli trahvide määramise põhjus Tallinna börsil noteeritud aktsiaseltside juhtide, nende lähedaste või nendega seotud juriidiliste isikute poolt emitendi väärtpaberitega tehingute tegemisest teavitamata jätmine.



Väärtpaberituru seaduse kohaselt on aktsiaemitentide nõukogu ja juhatuse liikmetel kohustus informeerida finantsinspektsiooni oma tehingutest tema juhitava börsiettevõtte aktsiatega. Sealhulgas on kohustus teavitada juhiga seotud juriidilise isiku tehingutest.



"Peame väga oluliseks, et börsil noteeritud ettevõtete juhid suhtuksid oma kohustustesse vastutustundlikult ning kõik emitendid ja nende juhid avaldaksid teavet ühetaoliselt ning korrektselt," kommenteeris finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.



"Emitendi juhtide või nendega lähedalt seotud isikute oma nimel sooritatavatest tehingutest teatamine on väärtuslik teave turuosalistele ja täiendav vahend turujärelevalve teostamiseks. Rahatrahvi mõte on pigem korralekutsuv kui karistav," lisas Suurväli.



Tegemist oli finantsinspektsiooni rutiinselt läbiviidava tehingutest teavitamise kontrolliga. Peale igapäevaste teavituste laekumise teeb finantsjärelevalve kord aastas põhjaliku kontrolli, mille käigus võrreldakse siseinfot omavate isikute (insaiderite) nimekirju äriregistri, Eesti väärtpaberite keskregistri, pankade ja muude andmebaasidega.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles