Arendaja otsib Pärnu parkimismajale ja keskusele investorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja.
Parkimismaja. Foto: Ants Liigus

Poolelioleva Pärnu parkimismaja ja osaliselt valminud Pärnu Keskuse arendaja otsib parkimismaja lõpuni ehitamiseks ja keskuse edasiarendamiseks investorit.


Küsimusele, kas parkimismaja valmimiseks puudub arendajal raha, vastas Pärnu Keskust haldava PK Juhtimise OÜ juht Indrek Peedo, et ta nii ei ütleks. "Ma ütleks, et otsime investoreid, kes on nõus investeerima parkimismajja ja keskusse."



"Vaadake, kui teil on kuus kohtuasja ja kaks neist puudutavad väga lähedalt üht kinnisvaraarendust, siis kas teie annaksite sinna raha, kui te pank oleks," küsis Peedo.



Peedo sõnul on praegu parkimismaja ehitust takistamas kohtuasjad naaberkeskuse Port Arturiga. Isamaa ja Res Publica Liidu poolt parkimismaja detailplaneeringu vaidlustamine tema sõnul kohtus kusagile ei jõudnud.



Peedo sõnul kavatseb ettevõte parkimismaja valmis ehitada niipea, kui see on võimalik. Praegu on parkimismaja valmimise pidev edasi lükkamine kevadest avatud keskuse prognoositud käibeid vähendanud.



Eelmisel reedel pankrotistus Pärnu Keskuse laienduse investor Neli Investorit OÜ. Ettevõttele kuulub parkimismaja ja keskuse kõrvalkrunt Lai tänav 5, millele kerkima pidanud maja oli kavas ühendada praeguseks valminud keskuse esimese etapiga.



Peedo sõnul Neli Investorit OÜ pankrot keskust ja parkimismaja kuidagi ei mõjuta.



Neli Investorit OÜ kinnistu Lai 5 ostmisest oleks keskuse omanikud Peedo sõnul huvitatud. Tema ütlust mööda oleks hea, kui selle krundi omandab samasuguste ärihuvidega ettevõte või eraisik nagu keskuse arendaja, et ellu viia algne plaan sinna kavandatud maja keskusega ühendada.



Pärnu parkimismaja ehitamise konkurss toimus 2006. aastal. Keskuse esimene etapp avati tänavu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles