Hambaarstide unistus täitus 15 aastat tagasi

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hambapolikliinik.
Pärnu hambapolikliinik. Foto: Henn Soodla

Laupäeval tähistab AS Pärnu Hambapolikliinik oma 15. aastapäeva Väike-Kuke 4b majas, mille valmimisest unistasid tohtrid kogu nõukogude aja.


“Töötasime kitsastes tingimustes Suur-Sepa ja Karja tänavas. Praegune maja tehti ümber lasteaiast ja oli pikkade aastate saaga nagu Pärnu haigla valmimine Ristiku tänavas. Terve nõukogude aja unistasime,” tunnistas polikliiniku juhataja Maaja Voll.



Kui maja valmis, sai sellest esimene täismahus nüüdisaegne hambakliinik nii Eestis, Baltikumis kui isegi Põhjamaades. Skandinaavia külalised imestasid, kuis on võimalik, et hambaravi, ortodontia, näo- ja lõualuukirurgia ning laboratoorium on koondatud ühte majja.



“Oleme praeguseni sellega Eestis haruldased, ehkki paar sellist kliinikut on juurde tekkinud,” märkis Voll.



Seitse aastat tagasi avas kliinik kabineti Pärnumaal Paikusel ja Hiiumaal. Kokku on polikliinikus töötajaid 73, neist arste 23. Patsiente käib kuus üle 4000.



Juhataja Voll, kes on ainus näo- ja lõualuukirurg Pärnumaal, teenindab kogu Lääne piirkonda: Saaremaad, Hiiumaad ja Haapsalut. Paraku on ta ainus nendeski piirkondades nagu polikliiniku ortodondidki, kel seetõttu on väga palju tööd.



Juhataja peab patsientidele oluliseks, et kogemustega arstide ja noorte andekate tohtrite koostöö kannab head vilja, et 15 aastaga on tehtud hüpe moodsate seadmete muretsemises ja arstide enesetäienduses, mis toimub pidevalt kas Põhjamaades, Saksamaal või mujal Euroopas ja Kanadas.



“Maailmas pööratakse erilist tähelepanu esihammaste väljanägemisele, üldse esteetikale. Uued nõuded on laminaatidele, ka täidiste panekus. Meie arstid lähevad täiendusele, et siinseidki patsiente paremal tasemel teenindada,” avaldas Voll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles