Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige tähtsamad kivid Amburi (23.11-21.12) tähtkujus sündinutele astroloogia ja vana maameditsiini järgi.


Astroloogia – kaltsedon


Üldjuhul mõeldakse kaltsedoni all sinakashalli või sinist kivi. Kuid seda esineb veel rohelise (metoroliit) ja tumerohelisena (plasma); puu- või samblasarnaste lisanditega (dendraahhaat, dentriitkvarts); roosana (rooskaltsedon, lavendelkvarts) või punasena (verikaltsedon, verijaspis, veriahhaat, lihaahhaat).



Tervendav toime



Sinine kaltsedon parandab kõnekunsti- ja eneseväljendusoskust, aitab uute olukordade ja vastuseisusuga toime tulla, leida sisemist rahu. Ravib hingamisteede haigusi, ergutab sisenõrenäärmete tööd ja võib aidata varases staadiumis diabeedi puhul, samuti ergutab imetava ema piimaeritust.



Roosa kaltsedon ergutab elujõudu, südamlikkust ja abivalmidust, suurendab sisemist tasakaalu ja seetõttu aitab eriti südamekaebuste, samuti südameneuroosi puhul. Suudab ravida külmetust ja infektsioonide tagajärjel tekkinud südamehaigusi ning diabeeti.



Punane kaltsedon annab jõudu, mõjub verele hästi, parandab toitainete omastamist, vähendab näljatunnet, aitab kaasa haavade paranemisele.



Plasma rahustab agressiivsuse korral, suurendab kannatlikkust, tugevdab immuunsüsteemi ja keharakkude taasloomist.



Kasutamine: kaltsedoni saab kaelas kanda, mõjub otsesel nahakontaktil, eriti kui haigele piirkonnale asetada. Samuti saab temast valmistada ravijooki – kaltsedoniga ergastatud vett.



Puhastamine: maha laadida jooksva vee all, seejärel lasta seista päikesevalguse käes, võib asetada ametüst- või mäekristalldruusile või puhastamiseks sobivale ahhaatplaadile. Pikaajalisel kasutamisel puhastada 1-2 nädala tagant.



Vana maameditsiin – obsidiaan


Obsidiaani puhul on tegemist vulkaanilise tekkega läbipaistmatu kuni läbikumava kiviga, reeglina on ta must, hall, pruun ja harva roheline. Obsidiaan on levinud ehte-, meditatsiooni- ja ravikivi. Viimastel juhtudel on nõutud just obsidiaanist kuulid ja “peeglid” (poleeritud obsidiaanist seibid).



Tervendav toime:



Obsidiaan aitab peita püütud aspekte uuesti leida, neid vastandada ja uuesti integreerida. Seejuures võimaldab ta vanu vaimseid otsuseid ja kindlate mälestustega seotud valu kaotada.



Nii hingelisel kui füüsilisel tasandil kõrvaldab obsidiaan šokke, hirme, traumasid ja blokaade. Seejuures saab teda kasutada esmaabikivina (haava parandamiseks) õnnetuste korral või energia- ja verevarustuse parandamiseks, nagu näiteks külmade käte-jalgade puhul. Obsidiaan leevendab valusid ja lihaste krampe.



Kuldobsidiaan aitab jagu saada hingeliste traumade tagajärgedest, võimaldab vabaneda sügavalt juurdunud pessimismist, soodustab haavade, vigastuste, sinikate ja nikastuste paranemist.



Mahagonobsidiaan annab jõudu, initsiatiivi ja uut vedamist. Kaotab solvumisest, alavääristamisest ja etteheidetest tekkinud šoki. Parandab luustiku verevarustust, aitab vaigistada verejookse ja soodustab haavade paranemist.



Apatši pisar, suitsobsidiaan kaotab hingelise valu, aitab hirmude, paanika ja šoki korral, aitab ebaõnne toovatest põhimõtetest lahti lasta, leevendab nikastusi, lihaspingeid, seljakaebusi ja lokaalseid valusid.



Vikerkaare obsidiaan muudab inimese avatuks, intensiivistab vastuvõtuvõimet ja soodustab vaimset ärkvelolekut, parandab verevarustust, leevendab valusid.



Lumiobsidiaan: kaotab hirmud ja hingelised probleemid, motiveerib ideid spontaanselt ümber hindama, parandab verevarustust ka ekstreemsete verevarustushäirete korral, aitab külmetavate käte-jalgade vastu, soodustab haavade paranemist.



Hõbeobsidiaan aitab vaimseid rünnakuid tõrjuda, parandab vastuvõtlikkust, teravdab mõistust ja mõistmist, aktiveerib blokeeritud tervenemisprotsessid.



Kasutamine: hingelis-vaimseks kasutamiseks oleks soovitav meditatsiooni ajal jälgida obsidiaanist kuuli või lihvitud obsidiaanist plaati (obsidiaanpeeglit), samuti võib füüsiliste kaebuste korral seda kanda kehakontaktis, asetades obsidiaani haigele kohale või valmistada temast ravijooki.



Puhastamine: külma jooksva vee all või asetada päikesevalguse kätte, võib kasutada mäekristalldruusi või selleks sobivaid ahhaatplaate. Pikaajalisel kandmisel puhastada iga 1-2 nädala tagant.



Info tel 5646 7276 või

www.saltandmineral.ee

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles