Enn Tasalain: Hakkame Jõulu mäel torukahurit proovima

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tasalain.
Enn Tasalain. Foto: Henn Soodla
Jõulumäe tervisespordikeskuse juht Enn Tasalan,
mis elu Jõulumäel praegu elatakse?

Valmistume talveks – silume ja tasandame suusaradu, vaatame rajatähistusi üle, ehitame kelgumäge ja kolme platvormiga lumelauanõlva.



Ootame rahvusvahelisest suusaliidust FIS radadele litsentsi. Meie sprindirajad peaksid kannatama koguni MK-etappe, murdmaaradadel saame tulevikus korraldada kõike kuni MK-etappideni.



Kas lume tulekuks ja tootmiseks olete valmisolekus number üks?


Viis lumekahurit, pumbajaam ja kõik muu on korra sel sügisel isegi proovitud ja käivitamiseks vähemalt kolme külmakraadi ootel.



Lume tootmise süsteem ja uus suusasild on EASi raha toel valmis, hooldemajad ja staadion rekonstrueeritud.



Jõulu mäe otsas tahame proovida uut tüüpi lumekahurit. Seal on meil koos seitse suusaraja haru, see torukahur puhub lund 8-10 meetri kõrguselt laiali ja katab suure ala.



Kuidas Jõulumäe mullu avatud uus maja töötab?


Hästi töötab, majutus ja õppeklassid on pidevalt kasutuses. Abiks on, et pakume eri hinnaklassis võimalusi. Jõusaal on populaarne, ka kohalik rahvas külastab seda.



Alpitubades olid kergejõustiklastest pikamaajooksjad, aga seda teenust tunduvad sportlased alles kompavat.



Mis on teie selle talve tähtüritus?


Skandinaavia karikavõistlused suusatamises veebruari esimesel nädalavahetusel. Kavas on klassikasprint ja Gunderseni meetodil meeste 15 ja naiste 10 kilomeetrit klassikat.



Kas nüüd on Jõulumäe lõplikult valmis?


Päris valmis ei saa Jõulumäe kunagi. Nüüd tahame tasemele tõsta meie kergejõustikusektorid, pallimänguplatsid ja tenniseväljakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles