Pank nõuab Pärnu parkimismaja arendaja pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Unicredit Banki Eesti filiaal taotleb Pärnu maakohtus poolelioleva Pärnu parkimismaja arendaja OÜ Win Marketsi pankrotti.


Kohus algatas eelmisel neljapäeval ettevõtte pankrotimenetluse ja määras firma ajutiseks pankrotihalduriks Andrus Õnniku, kes peab kohtule aruande esitama 4. jaanuariks.



Õnnik polnud esmaspäeval veel enda sõnul kohtust dokumente saanud ega osanud ettevõtte maksejõuetust kommenteerida.



Istungi toimumise aja määras kohus 11. jaanuarile, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.



Ajakirjanduse andmeil on Unicredit Banki Eesti filiaali kasuks parkimismaja kinnistule Pärnus aadressil Lai 7 seatud 80 miljoni kroonine hüpoteek.



Win Marketsi esindaja, Pärnu keskust haldava PK Juhtimise OÜ juht Indrek Peedo ütles esmaspäeval, et kuuleb pankrotiavaldusest esimest korda. Ta viibis esmaspäeval puhkusel väljaspool Eestit.



Eelmisel nädalal rääkis Peedo, et Pärnu Keskuse arendaja otsib keskuse ja parkimismaja edasiseks arendamiseks investorit.



Pärnu südalinnas asuva parkimismaja arendaja Win Markets võitis linnavalitsuse konkursi 2006. aastal. Win Marketsi omanikud kattuvad osaliselt Pärnu Keskuse omanikega.



Parkimismaja maksumus on varasema info kohaselt üle 80 miljoni krooni.



Parkimismajja on kavandatud sadu parkimiskohti ja viimastel andmetel ka toidupood. Parkimismaja ehitust on venitanud vaidlused linna poliitiliste jõudude ja konkurentidega.



Vaidlusi on põhjustanud detailplaneering, mille tõttu viibis näiteks pealesõidu ehitus. Samuti tekitas vaidlusi kava rajada parkimismajja toidukauplus, mis ei kajastunud kõrvalasuva keskuse Port Arturi omanike sõnul algses parkimismaja ehitamise konkursis.



Hiljuti pankrotistus keskuse laienduse investor Neli Investorit OÜ. Firmale kuulub parkimismaja ja keskuse kõrval asuv Lai 5 kinnistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles