Pärnu haigla ootab uue gripi vaktsiini

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vaktsiini tootmine.
Seagripi vaktsiini tootmine. Foto: SCANPIX

Pärnu haigla tellis eile uue gripi vaktsiini, mis peaks Eestisse jõudma järgmisel teisipäeval. Millal lapseootel ja sünnitanud naisi Pärnus vaktsineerima hakatakse, selgub pärast selle Eestisse jõudmist, teatas Pärnu haigla.


Sotsiaalministri kehtestatud korra kohaselt korraldavad elanikkonna vaktsineerimist pandeemilise gripi A/H1N1 vastu peamiselt oma nimistu põhiselt perearstid.

Erandina korraldavad lapseootel naiste vaktsineerimist naistenõuandlad ja teised tervishoiuasutused neil arvel olevatele rasedatele. Pärast sünnitust vaktsineerivad naisi sünnitusosakonnad, naistenõuandlad või perearstid.

Pärnu haigla vaktsineerib neid lapseootel naisi, kes on end selles haiglas rasedana arvele võtnud, samuti sünnitanud naisi kuni kuue kuu jooksul pärast sünnitust (juhul, kui nad ei ole raseduse ajal juba vaktsineeritud).

Teistes raviasutustes arvel olevad rasedad peavad vaktsineerimiseks pöörduma selle raviasutuse poole (selle perearsti või naistearsti juurde), kelle juures nad arvel on.

Pärnu haigla pressiesindaja teatas, et Pärnu haiglas tellis arvelolevate rasedate ja äsja sünnitanud naiste jaoks vaktsiinid 7. detsembril, esialgsetel andmetel jõuab vaktsiin Eestisse 15. detsembril.

“Vaktsiini saabumisest Pärnu haiglasse teavitame kõiki Pärnu haigla kodulehel. Samuti anname siis täpsemat infot vaktsineerimiste praktilisest korraldamisest haiglas,” teatas Pärnu haigla avalikkussuhete juht Eda Amur.

Eestis on vaktsineerimine vabatahtlik, kohustuslikku vaktsineerimist ei rakendata. Vaktsineerimine on rasedatele ja äsja sünnitanud naistele tasuta.

Et iga lapseootel naine saaks rahulikult kaaluda oma otsust vaktsineerida või mitte, on Pärnu haigla välja töötanud infomaterjalid uut tüüpi gripi A(H1N1) kohta, samuti selle vastase immuniseerimise kohta. Materjalidega saab tutvuda Pärnu haigla kodulehel.

Pärnu haigla soovitab gripikahtlusega inimestel viirushaiguste ulatusliku leviku tõttu haiglas viibivaid patsiente ajutiselt mitte külastada.

“Otsest külastamise piirangut Pärnu haigla kehtestanud ei ole. See on soovitava iseloomuga üleskutse,” seletas Amur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles