Lääne prefektuur valmistub kokkukolimiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jaanuarist Lääne prefektuuri alla ühinevad politseiameti, piirivalveameti ning kodakondsus- ja migratsiooniameti piirkondlike asutused plaanivad tulevikus kolida kokku endise Pärnu üksik- ja jalaväepataljoni linnakusse.
1. jaanuarist Lääne prefektuuri alla ühinevad politseiameti, piirivalveameti ning kodakondsus- ja migratsiooniameti piirkondlike asutused plaanivad tulevikus kolida kokku endise Pärnu üksik- ja jalaväepataljoni linnakusse. Foto: Ants Liigus

1. jaanuarist politseiameti, piirivalveameti ning kodakondsus- ja migratsiooniameti piirkondlike asutuste ühendamisel tööd alustavast neljast prefektuurist on üksnes Lääne prefektuuril lootust asutus mõne aja pärast kokku kolida.


Selleks on ette nähtud endise Pärnu üksik-jalaväepataljoni linnak, vahendas ERR.ee teleuudised.



Kolme ametit ühendavad regionaalsed keskused jäävad edaspidigi prefektuurideks, vaid sõna esimene pool politsei kaob. Ühendasutuste juhte aga kutsutakse mitte enam politseiprefektideks, vaid lihtsalt prefektideks.



Uued prefektuurid peavad senistega võrreldes ökonoomsemalt hakkama saama, sest tugiteenused nagu raamatupidamine ja personaliteenistus, mis varem olid igal ametil eraldi, koondatakse Tallinna.



Lääne prefekt Priit Suve ütles, et ükski politseiametnik ega piirivalvur uue struktuuri loomise tõttu tööd ei kaota, Lääne prefektuuris koondati üheksa inimest ja kõik nad olid seotud tugiteenustega. Politsei, piirivalve või KMA teenust vajavale inimesele ei muutu midagi. Pärnus on prefektuuril mõne aja pärast kavas hakata teenust osutama ühest kohast.



"Aga ma kardan, et selleks läheb veidike aega. Praeguse informatsiooni kohaselt kolib sinna esimeses järjekorras Pärnu piirivalvekordon, aga seda ka nähtavasti alles 2010. aasta juunis-juulis," rääkis Priit Suve eelseisvast kolimisest.



Suve arvates on endine sõjaväelinnak ühendasutusele iseenesest hea paik, sest asub peaaegu kesklinnas, aga tasulist parkimist seal pole. Millal vanad sõjaväekasarmud prefektuuri vajadustele vastavalt projekteerida ja ümber ehitada jõutakse, ei osanud Suve prognoosida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles