Liina Laasma võitis gümnasiaadi kuldmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari pealinna Doha keskstaadionil kõlas neidude odaviske võitnud Tõstamaa keskkooli õpilase Liina Laasma (keskel) auks Eesti hümn.
Katari pealinna Doha keskstaadionil kõlas neidude odaviske võitnud Tõstamaa keskkooli õpilase Liina Laasma (keskel) auks Eesti hümn. Foto: Henri Ausmaa

Katari pealinnas Dohas alanud koolinoorte gümnasiaadi avapäeval tõi Eestile kuldmedali Tõstamaa keskkoolis õppiv odaviskaja Liina Laasma.


“Liina visatud 51.70 on suurepärane tulemus, kui arvestada, et ta polnud tervelt neli kuud oda kätte võtnud,” kommenteeris 17aastase Laasma treener Jaan Tamm.



“Võit Kataris andis nii talle kui mulle enesekindlust ja näitas, et oleme seni õigeid otsuseid teinud. Viimastel nädalatel võitles Liina gripi ja krampidega, vahetult enne gümnasiaadile minekut saime teha vaid kaks korralikku üldfüüsilist treeningut,” lisas Tamm.



Neidude odaviskevõistlust Katari pealinna Doha keskstaadionil alustas 15 sportlast. Juba esimeses voorus demonstreeris 51.02 visanud eestlanna konkurentidele oma võimu.



Paremuselt teise tulemuse 44.86 sai kirja An-Li Wang Taivanist ja Itaalia neiu Martina Clean suutis oda saata 44.72ni.



Teises voorus jätkus Tõstamaa piiga ülemvõim. Laasma viskas 49.80, lähimatest jälitajatest suutis vaid ukrainlanna Kateryna Derun ületada poole meetriga 45 meetri piiri. Kolmandas voorus ei saanud Laasma tulemust kirja, tema vastastest oli Derun Taas parim 45.80ga.



Ülivõimsa eduga lõppvõistlusele kaheksa hulka pääsenud Laasma oli finaali esimeses voorus 45.83ga parim, Wang viskas 44.80 ja Derun 44.39.



Teisel katsel noukateeris Tõstamaa neiu kõik vastased lõplikult. Tema 51.70-le suutis Wang vastata vaid 44.25ga.



Viimases voorus üritas Laasma veel pikemat viset sooritada, kuid oda kandus sektorist välja. Eestlanna lähimad konkurendid üritasid veel päästa, mis päästa annab, aga kellelgi neist ei õnnestunud oma senisele parimale tulemusele lisa saada ja pjedestaalile kutsuti Liina Laasma, Kateryna Derun ning An-Li Wang.



Küsimusele, millisteks võistlusteks kavatseb treener oma õpilase tippvormi järgmisel suvel ajastada, kostis Jaan Tamm: “Liina kõige tähtsam võistlus on eeloleval hooajal Kanadas toimuv juunioride MM. Loodan, et selleks ajaks tuleb odakaarele paar meetrit lisa.”



Eesti delegatsiooni juht Katari gümnasiaadil Madis Pettai polnud Laasma kiitmisega kitsi. “See on Eesti koolispordi ajaloo parim individuaalne tulemus rahvusvahelistel võistlustel,” ütles Pettai.



Eile õhtul võistlesid Kataris Eleriin Haas, Rasmus Rooks, Meelis Siimson ja Rasmus Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles