Endla teatri etendus pälvis telesaate „OP!" teatriauhinna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pseudoajalooline põnevuslugu "Ballettmeister". Esiplaanil näitleja Ago Anderson.
Pseudoajalooline põnevuslugu "Ballettmeister". Esiplaanil näitleja Ago Anderson. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

ETV saade „OP!“ tegi tagasivaate 2009. aastale ekraanil olnud lugude põhjal, telesaate preemia sai igast kultuurivaldkonnast üks silma paistnud teetähis.


Teatriauhinna pälvis Pärnu Endlas etenduv põnevuslugu „Ballettmeister“.Tegemist on nutika, särtsaka ja ulmelise lähenemisega Eesti ajaloole, vahendas ERR.ee.



Loo autor on Urmas Vadi, lavastaja Andres Noormets. Etenduses näitlevad näiteks Indrek Taalmaa, Ago Anderson, Liis Laigna, Triin Lepik.



Filmipreemia pälvis Veiko Õunpuu film "Püha Tõnu kiusamine". Film on üldistus tänapäeva maailma ja inimese olemuslikust vahekorrast iseenda, oma lähedaste ja maailmaga.



Maja preemia anti Tallinna tehnikaülikooli raamatukogule. Telesaate "OP!" hinnangul on hoone selle aasta uutest hoonetest üks silmapaistvamaid oma julge ideega lugemiskultuuri ja looduse igivanast kokkupuutest.



Parima näituse preemia sai "Ülo Õun. Kunstnik katkeval avastusrajal". Näitusega andis kunstiteadlane Juta Kivimäe ülevaate skulptor Ülo Õuna isikust ja tema üllatusterohkest loomingust.



Kirjanduspreemia anti Tõnu Õnnepalu raamatule "Kevad ja suvi ja ...". Preemiajagajate hinnangul on tegemist targa ja tundliku inimese päevikuga, milles tavalised päevad ootamatult ebatavalisi elamusi pakuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles