Juhtkiri: Meie, professionaalsed vallavanemad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Millalgi 1990. aastate keskel alustas üks riigikogu liige oma esinemist sõnadega ”Meie, professionaalsed poliitikud …“, millega sattus pilkerahe alla. Õigustatud oli küsimus, kus alles äsja iseseisvuse taastanud Eestis on juba jõutud koolitada ”professionaalseid poliitikuid“. 2013. aastal on olukord teine ja professionaalsete poliitikute peale enam naerma ei hakata. Meil on neid nii Toompeal kui kohalikes oma-, et mitte öelda isevalitsustes.

Jätame siinkohal parlamendipoliitikud kõrvale. Nemad on loonud mitmesuguste MTÜde ja instituutide võrgu, kuhu Toompeal koha kaotanud ja erialaselt kuhtunud poliitikud saavad maanduda.

Vaatame kohapeal toimuvat Postimehe äsjase uuringu põhjal, millest selgub, et kolmandik Eesti omavalitsusjuhte on olnud ametis üle kümne ja neist omakorda pool vähemalt 15 aastat. Mida väiksem vald, seda kauem püsib juht ametis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles