Naine seisis koduuksel hundiga silmitsi

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid murravad lambaid enamasti hilissuvel ja sügisel kutsikate õpetamise ajal ning seepärast suurt osa saagist ei söödagi ära, vaid lihtsalt harjutatakse murdmist.
Hundid murravad lambaid enamasti hilissuvel ja sügisel kutsikate õpetamise ajal ning seepärast suurt osa saagist ei söödagi ära, vaid lihtsalt harjutatakse murdmist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui eraldatud metsatalus elav Viire Talts õhtul seitsme ajal koduukse avas, nägi ta jahmatusega endast kümmekonna meetri kaugusel hunti ja teine seisis pisut eemal heki varjus.

“Tulin uksest välja ja hunt vaatas otse vastu,” rääkis Kilingi-Nõmme ja Tali vahel elav Talts. “Läks natuke aega, et ma üldse aru sain: see on tõepoolest hunt, kes otse õue on tulnud. Siis pistis hunt jooksu ja mina karjudes järele. Hunt lausa lendas üle õue ümbritseva elektrikarjuse.”

Talus kasvatatakse lambaid, aga neid hundid puutuda ei jõudnud. “Nüüd hoian lambaid laudas kinni, ei taha hunte sööta,” sõnas naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles