Garri Raagmaa: Sõltub, kui kõrge mätta otsast vaadata

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa, Tartu ülikooli teadur, 2009. aasta esimesel poolel oli ametis Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktorina, “Pärnu aasta mees 2009”.
Garri Raagmaa, Tartu ülikooli teadur, 2009. aasta esimesel poolel oli ametis Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktorina, “Pärnu aasta mees 2009”. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Globaalselt on muidugi nukker, et Kopenhaagenis kliimakokkulepet ei sündinud. Ehkki Eestile võib kliima soojenemisest lähimatel aastasadadel isegi kasu tulla, on sellel pikema aja jooksul rasked tagajärjed.


Ülemaailmne veetõus ähvardab Pärnutki. Plusspoolel on aga majanduse toibumine. Seega saab loota, et paranevates majandusoludes suudetakse teha targemaid otsuseid.



Paljudes Eesti peredes on suur mure: üle 100 000 inimese on tööta. Positiivne on aga see, et haridussektor, kus on töötuse probleemi lahendus – ümberõpe, pole kriisis eriti kannatanud ja saab euroraha toel inimesi uute ametite tarvis ümber õpetada.



Eesti Nokia ei ole mõni suur ettevõte, vaid just kutsekoolide ja ülikoolide kolledžite võrgustik, mis maailmas olemasoleva teadmise iga ettevõtja ja töötajani viib ning lubab neil teha senisest paremaid otsuseid (nii on see, muide, Soomeski).



Pärnu selle aasta suurimad probleemid seonduvad ilmselt eelarvega. Positiivne on see, et üle tüki aja on Pärnu linna valitsemas tehnokraadid, kes esmalt on administraatorid ja alles siis poliitikud. See annab lootust ratsionaalseteks otsusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles