Marek Talts: Rohkem aega loomingule ja perele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Talts, muusik, Pärnu muusikakooli õpetaja.
Marek Talts, muusik, Pärnu muusikakooli õpetaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sellel aastal on vähem kontserte olnud, suur sagimine lõppes enne jõulu ära ja üle pika aja on mul jõulude ja uue aasta vahel vaba nädal. Viimased neli aastat olen sel ajal alati Liisi Koiksoniga Eesti kirikutes tuuril käinud.


Rohkem aega on olnud perega tegelda ja keskenduda koolitööle. Leian, et see on õppetöö kvaliteedile päris hästi mõjunud. Samuti olen rohkem saanud pühenduda muusika loomisele. Olen tükk aega sahtlisse kirjutanud, nüüd on ehk õige aeg see sahtlist välja tuua, loodan uuel aastal omaloomingut väiksemate koosseisudega katsetama hakata.



Aasta on toonud kaasa toredaid reise, huvitavaid elamusi, kohtumisi ja koostööd teiste muusikutega. Üks põnevamaid reise oli esinemine Torontos väliseestlaste festivalil, samuti olid meeldejäävad Arhusi ja Zürichi jazz’ifestival.  



Meeldivaid hetki on pakkunud osalemine kollektiivis European Jazz Motion, kus teevad kaasa kuue riigi muusikud. Märtsis läheme selle koosseisuga Austriasse muusikafestivalile, loodan, et ees ootab tore aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles