Pärnu valis aasta teoks spordihalli valmimise

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 2009. aasta teoks valiti uue spordihalli valmimine.
Pärnu 2009. aasta teoks valiti uue spordihalli valmimine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu 2009. aasta naiseks valiti käsitöölisi ühendava Maarja-Magdaleena gildi perenaine Herdis Elmend, aasta meheks endine Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa ja aasta teoks spordihalli valmimine.


Kui varem olid need pärnakad, kelle kutsumuseks käsitöö, mööda linna laiali, siis umbes poolteist kuud tagasi kolis suur osa neist ühise katuse alla, kus tööd teha ja ka kaubelda. Paljuski olid selle taga edukalt käivitunud Maarja-Magdaleena gildi perenaise ja nüüd siis ka Pärnu aasta naise Herdis Elmendi püüdlused, vahendasid ERRi teleuudised.



"Rahvast käib iga päevaga järjest rohkem. Jutud levivad, järjest rohkem leitakse tee üles," märkis Elmend.



Pärnu aasta meheks valiti läinud suveni kaheksa aastat Tartu Ülikooli Pärnu kolledžit juhtinud, nüüdne ülikooli teadur Garri Raagmaa. Kohaliku kolledži vajalikkuses ta ei kahtle ja näeb Pärnul häid võimalusi praegusest madalseisust välja tulemiseks.



"Kui võrrelda Pärnu asendit teiste Eesti kohtadega, siis olla sellise kahe suure linnalise piirkonna nagu Tallinn-Helsingi ja Riia vahel,/../ on ikkagi märksa suurem eeldus selleks, et saada siia investeeringuid," leidis Raagmaa. Samas nentis ta, et ka lätlastel ei lähe praegu kuigi hästi.



Pärnu lõppenud aasta naissportlaseks valiti Kaisa Pajusalu, meessportlaseks Allar Raja ja treeneriks Mati Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles