Kodutute tapjate pikad vangistused jäid jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ringkonnakohus jättis möödunud aasta lõpul enne pühi langetatud otsusega jõusse kahele noormehele kahe Pärnu kodutu julma mõrva eest mõistetud pikad vangistused.


Elari ja Lauri taotlesid oma apellatsioonkaebustes süüasja raames täiendava ekspertiisi määramist ja enda õigeks mõistmist, kuid teise astme kohus jättis kaebused rahuldamata.

Nii jäi jõusse Pärnu maakohtu mullu 9. juulil tehtud otsus, mille järgi tuleb Elaril kanda kaheksa- ja Lauril üheksa-aastane vangistus.

Süüalused on esitanud teate riigikohtusse kassatsioonkaebuse esitamise kohta, kuid kaebust veel esitanud pole.

Süüdistuse kohaselt peksid Lauri ja tollal veel alaealine Elari 2007. aasta 4. septembri öösel Pärnus Rüütli 53 mahajäetud majaosas viit asotsiaalsete eluviisidega meest, kellest kaks peksmise tagajärjel surid.

Elari sai karistuse ka selle eest, et Pärnu politseiosakonna arestimajas vahi all viibides hoidis ta 2007. aasta 7. detsembril üht alaealist kambrikaaslast kinni, surudes kannatanu pead padjaga vastu voodit. Samal ajal lõikus teine alaealine kambrikaaslane kannatanu paremat käsivart plastmassist sakilise teraga noaga umbes ühe minuti jooksul, tekitades kannatanu käsivarrele pindmisi haavu.

Menetluskuludena tuleb Elaril tasuda 17 290 ja Laurill 19 272 krooni ning mitmesuguste ekspertiiside läbiviimise eest solidaarselt 178 810 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles