Sirje Soovik: Suusasari edendab tervisesporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Soovik.
Sirje Soovik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval stardib Raeküla rajal 12. Pärnu Kalevi suusasari. Suusasarja korraldaja Sirje Soovik,
mitu osavõistlust on sel aastal?

Kokku on kümme etappi, neist üheksa Raekülas, üks Jõulumäel. Avaetapi korraldame teisipäeval, aga kõik järgmised sõidud teeme kolmapäeviti.



Raekülas võistlevad nooremad suusatajad kolme kilomeetri ringil ja alates 15aastastest sõidavad kuus kilomeetrit. Jõulumäel on distantsid vastavalt viis ja 7,5 kilomeetrit.



Kui paljudes vanusegruppides paremus selgitatakse?


Nii tüdrukutel kui poistel on viis vanuseklassi alates kümnest ja lõpetades 18aastastega. Naiste arvestust peetakse eraldi 19-34, 35-44 ja üle 45aastaste konkurentsis. Meesteklassi kuuluvad kuni 39aastased ja veteranidel on kolm arvestusgruppi.



Kas võitjaid ootavad vägevad auhinnad?


Igal etapil loosime kõigi osavõtjate vahel välja hulga eriauhindu. Sarja kokkuvõttes läheb arvesse kuus etappi. Iga vanuseklassi kolm paremat saavad karika ja kõiki võistlejaid autasustatakse diplomiga.



Need tervisesportlased, kes ei ole võistlemisest huvitatud, võivad distantsi läbida ilma ajavõtuta.



Mis maksab Pärnu Kalevi suusasarjas võistlemine?


Ühe etapi stardimaks on täiskasvanule 25 ja õpilasele 10 krooni. Kes tahab kogu sarja eest korraga tasuda, peab rahakotti kergendama vastavalt 200 ja 75 krooni võrra.



Soovitan kõigil huvilistel tulla kaunisse loodusesse suusarajale talve nautima. Meie sari on mõeldud eelkõige tervisespordi edendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles