Ilmastikuolud võivad põhjustada elektriliinide purunemist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Ants Liigus

Lähipäevil võib ilmastikuolude tõttu suureneda elektrikatkestuste arv. Eesti Energia Jaotusvõrk palub inimestel katkenud või madalale vajunud õhuliini juhtmetele mitte läheneda ning anda nendest teada rikketelefonil 1343.


OÜ Jaotusvõrgu Pärnu ja Viljandi regiooni juhtimiskeskuse juhataja Aivar Leppind ütles Raadio Pärnule, et eelnevatel nädalatel sadanud suurtest lumekogustest ja tekkinud jäitest tulenevalt on suurenenud elektriõhuliinide katkemise oht.



Õhuliinid katkevad juhtmetele kinnitunud lume ja jäite raskuse tagajärjel. Samuti on hakanud lume raskuse tagajärjel liinile murduma puid ja puude oksi. Ilmade soojenedes oht suureneb.



Praegu on suurem liinide katkemise oht saartel ja rannikualadel, aga ka tiheasustusega aladel, kus õhuliinide trassid kitsamad.



Et Pärnumaal on sadanud rohkelt lund, võib katkestusi Leppindi sõnul esineda siingi.



Maha kukkunud või madalale vajunud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, sest juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.



Katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja puude okstest ning madalale vajunud juhtmetest palume teavitada kohe Eesti Energia rikketelefoni 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles