Anu Taveter: Raeküla rajad on väga vajalikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Taveter.
Anu Taveter. Foto: Ants Liigus
Jõulu klubi treener Anu Taveter,
kuidas te suhtute Vahur Mäe ideesse rajada Raekülla nüüdisaegne tervisespordikeskus?

Mina suhtun Vahuri initsiatiivi väga positiivselt. Jõulumäe tervisespordikeskus kipub paljudele nii linna- kui maainimestele kaugeks jääma.



Pealegi annab majanduse surutis tunda, autokütuse hinnad on taas tõusma hakanud ja paljud pered peavad hakkama iga väljaminekut hoolega kalkuleerima.



Kas pole ohtu, et Raeküla tervisekeskus võib mõne aasta pärast hakata Jõulumäelt suusasõpru ära meelitama?


Seda ma küll ei usu. Jõulumäel on ilusate suusailmadega nädalavahetustel rahvast murdu, autode parkla on umbselt masinaid täis.



Need suusatajad, kes naudivad tõusude ja langustega raskemaid radu, tulevad niikuinii Jõulumäele.



Kui palju on Pärnu koolid kasutanud Raeküla suusaradu kehalise kasvatuse tundide korraldamiseks?


Tea, et nii Raeküla kui Koidula gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajad on lapsi sinna toonud. Raeküla lausmaaradadel on väga hea suusatamise algtõdesid omandada.



Kõige tähtsam on, et linnainimene saab pärast tööpäeva kas bussi või oma autoga kiiresti suusatama tulla.



Vahva on, et Reiu puhkekeskuse rahvas tahab tervisesportlastele nii pesemis- kui söögivõimalusi pakkuda.



Järgmisel nädalal algab Raeküla kolme kilomeetri pikkusel raja Pärnu Kalevi suusasari. Kui tõsiselt võetav sportlik üritus see on?


Väga vahva on, et jätkub energilisi inimesi, kes juba pikki aastaid seda sarja korraldavad. Võistluspaik on linna külje all ja igaüks pääseb sinna ilma vaevata ligi.



Usun, et tänu erakordselt kaunile talvele tõuseb suusavaimustus pärnumaalaste seas tunduvalt. Et ehitada kõrget püramiidi, peab kõigepealt rajama võimalikult laia aluspinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles