Kommentaar: Kohtunikul on alati õigus

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: PP

Seda isegi siis, kui tal ei ole õigus. Sest kohtunik on palliplatsil, kergejõustiku-staadionil, malesaalis ja tenniseväljakul kõrgeim võim ja vägi ning sportlasel ning treeneril pole mingit õigust teda avalikult arvustades enda, oma klubi või meeskonna, aga ka spordi kui nähtuse mainet kahjustada. Sudju vidneje, öeldakse selle kohta Venemaal. Ehk – kohtunik näeb paremini.

Kui kohtunik pole pädev või eksib kellegi kasuks meelega (mida Eestis üliharva juhtub), siis kas kannatatakse valu mehe kombel ära või eksisteerivad ju meilgi mehhanismid ja regulatsioonid, nagu ametliku protesti esitamine koos oma väidete tõestamisega, alaliidu juhatuse poole pöördumine, olgu või lõpuks kohtusse kaebamine. Miks keegi ei loo pretsedenti ja mõnda sellist protesti ei võida? Nii, et kohtunikult võetaks litsents, mäng tühistataks …

Aga avalik hala, kuidas vilemees vaestele ja väetitele liiga tegi ning kindla võidu suust kiskus, on halenaljakas. Tuletagem meelde osa meedia võimendatud nuttu (ja väheseid arglikke piiksatusi, et polnud see vile nii väga kallutatud midagi) pärast seda, kuidas paha mees Viktor Kassai Eesti jalgpallimeeskonnale muudkui vigu ja kaarte raius. Ja juttu, et hiljuti Hollandi vastu oli situatsioon nii ja naa, aga Eestit poleks kohtunik üleajaminutil küll penaltiga päästma hakanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles