Pärnu linn paneb Kaubamajaka laienduse detailplaneeringu väljapanekule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel. Foto: Papiniidu Projekt

Pärnu linnavalitsus paneb 14. oktoobrist avalikule väljapanekule Pärnus Papiniidu ettevõtluspiirkonnas asuva Kaubamajaka kaubanduskeskuse laienduse detailplaneeringu.

AS Papiniidu Projekt esitas mullu aprillis Papiniidu 8/10 ning Energia 1 ja 5a kinnistute detailplaneeringu koostamise algatamise taotluse sooviga liita kinnistud üheks krundiks ja laiendada hoonestusala. Detailplaneeringu ala suurus on 50 828 ruutmeetrit.

Detailplaneering näeb uuele krundile ette kaht hoonet, mille ehitusalune pindala ulatub 31 000 ruutmeetrini. Hooned on ühe- kuni kolmekorruselised, millele lisandub maa-alune korrus. Katuseparkla näol lisandub alale kuni 250 parkimiskohta.

Kaubamajaka omanikfirma Papiniidu Projekt teatas mullu mais, et kavandab Kaubamajakale üle 10 miljoni euro maksvat laiendust, mis loob 85 uut töökohta ja kasvatab keskuse üldpinna 31 500 ruutmeetrini.

Papiniidu Projekti nõukogu esimees Tiit Kuuli ütles toona, et positiivse stsenaariumi korral saab keskuse laiendus uksed avada kahe aasta pärast. Keskus saab laiendusega juurde 75 üürnikku ja 800 parkimiskohta.

Keskuse kogukäive oli tänavu esimesel poolaastal 18,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles