Linnavalitsus jälgib endiselt heakorda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitseteenistuse ametnikud hakkavad pärast munitsipaalpolitsei likvideerimist nii Pärnu linna heakorda jälgima kui linnabussides pileteid kontrollima.
Korrakaitseteenistuse ametnikud hakkavad pärast munitsipaalpolitsei likvideerimist nii Pärnu linna heakorda jälgima kui linnabussides pileteid kontrollima. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kinnitas, et linnavalitsus jälgib pärast munitsipaalpolitsei tegevuse ümberkorraldamist endiselt Pärnu heakorda, sõiduautode parkimist jms, millega munitsipaalpolitsei tegeles.


Täna andis linnavalitsus Reet Salmu juhitava korrakaitseteenistuse ametnikele õiguse alates 16. jaanuarist väärtegusid menetleda. Kivimägi sõnul suudab vähenenud koosseisuga struktuuriüksus peale linnabussides piletite kontrollimise tegelda kõige muuga, millega munitsipaalpolitsei tegeles.



Abilinnapea Romek Kosenkranius ütles, et linnavalitsusel on politseiga kokkulepe: kui politseipatrull heakorra rikkumist näeb, antakse sellest linnavalitsuse korrakaitseteenistusele teada.



Pärnu munitsipaalpolitsei töötab 15. jaanuarini. Pärast seda täidab samu ülesandeid poole väiksema ametnike arvuga korrakaitseteenistus.



Kivimägi andmetel võidab linn munitsipaalpolitsei kaotamisest sel aastal pool miljonit ja alates järgmisest aastast kaks miljonit krooni aastas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles