Pärnu munitsipaalpolitsei muundub korrakaitseteenistuseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei autosid uuel aastal Pärnus enam ei näe.
Munitsipaalpolitsei autosid uuel aastal Pärnus enam ei näe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Senise munitsipaalpolitsei tegevuse ümber korraldamisega alates 16. jaanuarist alustab Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna koosseisus tööd korrakaitseteenistus, mis koos teiste linnavalitsuse ametnikega teostab järelevalvet ühtekokku 24 seaduse täitmise üle.


Alates 16. jaanuarist korraldatakse Pärnu munitsipaalpolitsei tegevus ümber. Senine munitsipaalpolitsei patrullteenistus nimetatakse ümber korrakaitseteenistuseks ning teenistuse juhataja, neli nooreminspektorit ja üks inspektori ametikoht viiakse üle majandusosakonna koosseisu.



Seni munitsipaalpolitsei koosseisus olev uimastiennetuse peaspetsialisti ametikoht aga viiakse üle sotsiaalosakonna koosseisu. Kuus munitsipaalpolitsei ametnikku koondatakse. Munitsipaalpolitseis töötas seni kokku 13 ametnikku.



Munitsipaalpolitsei töö ümber korraldamine annab kokkuhoidu linnakassas ligikaudu kaks miljonit krooni aastas. Tänavu on kokkuhoid seoses koondamistega pool miljonit krooni.  



Neli nooreminspektorit, kes töötasid seni vaid bussikontrolöridena, asuvad majandusosakonna koosseisus koos teiste linnavalitsuse ametnikega pidama järelevalvet 24 seaduse täitmise üle Pärnu linna territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles