Seagripivaktsiin tõi Pärnus perearstikeskusesse järjekorra

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereisa Veiko Trink kahe aasta ja seitsme kuu vanuse poja Andreasega, kes Pärnu perearstikeskuse vaktsineerimiskabinetist mehe kombel nututa välja tuli.
Pereisa Veiko Trink kahe aasta ja seitsme kuu vanuse poja Andreasega, kes Pärnu perearstikeskuse vaktsineerimiskabinetist mehe kombel nututa välja tuli. Foto: Ants Liigus

Seagripi vastu on Pärnus kõige rohkem inimesi vaktsineerima tulnud Pärnu perearstikeskusesse, eile kogunes ukse taha isegi ootajaid.


“Esimest korda oli vaktsineerimiskabinetti järjekord,” märkis Pärnu perearstikeskuse juhataja Jaan Lemendik. “Kella kaheks päeval oli seagripi vastu vaktsineeritud 60 inimest, tavapäevaga võrreldes kolm-neli korda enam.”



Terviseameti Lääne talituse epidemioloogiaspetsialisti Kadri Juhkami andmeil on 10. jaanuari seisuga Pärnu perearstikeskuses seagripi vastu üldse vaktsineeritud 188, Mai ja Ülejõe keskuses vastavalt 42 ja üheksa inimest, OÜ Fons Perearstidel üks.



Juhkami sõnutsi on Pärnumaale jõudnud 10 500 seagripidoosist ära kasutatud 914.



Pööre vaktsineerimises tuli alanud aastal, kinnitasid ka OÜ Ülejõe Perearst ja OÜ Mai Perearstid juhatajad Tatjana Tšuhnenkova ja Linda Lõoke. “Meilgi on järjekorda märgata,” tõdes Lõoke.



Eile hommikul kella kümne ja üheteistkümne vahel tabas silm Pärnu perearstikeskuse kolmandal korrusel vaktsineerimiskabineti ukse taga korraga kümmekonda inimest.



Perekond Trink oli tulnud kahe väikse lapsega, tillem oli kolmekuune, tema veel süsti ei saanud.



Pereema kõneles, et tuleku põhjus on fakt: inimesed surevad seagripi tüsistustesse ja vaktsineerimine on üks võimalusi oma peret kaitsta. Ega mõte süstimisest olnud tallegi meeldiv, aga jaanuari lõpus - veebruari alguses oodatakse uut gripilainet ja siis oleks hilja vaktsineerida.



“Seagripi kohta liigub igasuguseid vandenõuteooriaid ja on suur rõõm, kui keegi kuskil enam haigeks ei jää. Aga kui jääb, võivad tagajärjed olla väga valusad,” arvas pereema.



Poeg Andreas rääkis, et süst oli ikka natuke valus ka, aga ise marssis pärast vapralt ringi ja otsustas kolmanda korruse trepist omal jõul alla tulla.



Trinkide perest maksid teenustasu 67 krooni vaid isa ja ema, Andreas sai süsti tasuta.



Seagripivaktsiin on elanikele tasuta, kuid perearstidel on lubatud võtta teenustasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles